Sloop 't Loon verloopt voorspoedig

Sloop 't Loon verloopt voorspoedig

Diverse geëvacueerde bewoners van de Homerusflat boven winkelcentrum 't Loon hebben inmiddels nieuwe huisvesting gevonden. Zij maakten gebruik van het aanbod van woningbouwverenigingen en particulieren. De meeste bewoners zitten nog in het van der Valk hotel. De sloop van een deel van het winkelcentrum verloopt voorspoedig. Het sloopbedrijf is nog geen onvoorziene complicaties tegengekomen. Dat meldt de gemeente.

Voordat de sloop begon, heeft de gemeente op diverse plekken meetpunten aangebracht. Zodoende is snel te zien of er veranderingen optreden. Ook zijn er onder meer bijj de schouwburg en bij de flat aan de Muzenlaan trliingsmeters geplaatst. De gemeente hoopt nog deze week de opdracht voor een onderzoek naar de verzakking in de bodem uit te kunnen zetten. Verder worden er met ondernemers gesprekken gevoerd over vervangende huisvesting.

sloop loon 20111208 foto Piet Dirks
Foto Piet Dirks


Meer over 't Loon>>>

Logo 1Limburg

1Lunch: Politie helpt naakte verwarde vrouw

1Lunch: Politie helpt naakte verwarde vrouw

Gemeente Maastricht en ondernemingsraad voor de rechter, Rabobank accepteert per direct geen betaald voetbalorganisaties meer als nieuwe klant en het 'maaien' van de Roer en de Maas is weer begonnen. Dit en meer in onze 1Lunch.

Stemmen op Chantal: stembus Televizier-Ring geopend

Stemmen op Chantal: stembus Televizier-Ring geopend

Televisiekijkend Nederland kan vanaf dinsdagochtend bepalen welke drie programma's op 9 oktober overblijven in de strijd om de Gouden Televizier-Ring. Er kan onder andere gestemd worden op All Together Now van presentatrice Chantal Janzen.

Programma's