Sjef Diederen overleden

Sjef Diederen overleden

Troubadour Sjef Diederen uit Hoensbroek is overleden. In Limburg is hij wereldberoemd met het lied Geneet van 't laeve.

|
|
|
|
|

Voor velen is dat het Limburgse volkslied. Diederen was ziek. Drie maanden geleden werd Diederen geopereerd, daarvan is hij nooit helemaal hersteld. Hij overleed dinsdagochtend om 6 uur in een verzorgingshuis bij het Atriumziekenhuis in Heerlen. Sjef Diederen werd 80 jaar.

Diederen zette in de herfst van 2010, na 60 jaar, een punt achter zijn muzikale loopbaan. Hij trad in oktober van dat jaar in Sittard voor de allerlaatste keer op voor zijn fans. Hij zei met een tevreden gevoel afscheid te nemen. Daarna trad hij alleen nog op tijdens besloten feestjes.

L1 maakte op 30 april, ter gelegenheid van zijn verjaardag, een portret van hem. Sjef Diederen stond zeven keer op 1 in de jaarlijkse L1mbo Top 100, de hitlijst van L1 met de beste 100 Limburgse platen aller tijden, samengesteld door kijkers en luisteraars. Diederen voerde de lijst aan van 2001 tot en met 2004 en van 2008 tot en met 2010.

De rouwdienst van Diederen is zaterdag in Hoensbroek in de Familiekerk in Mariarade. De crematie is in besloten kring.

Condoleren kan hier >>

Logo 1Limburg

Geneeskundestudente laat vliegtuig landen na noodgeval

Geneeskundestudente laat vliegtuig landen na noodgeval

Julia Bels, studente geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht, zat met haar vriend in het vliegtuig toen een er via de intercom werd gevraagd of er een dokter aan boord was. Julia bood zich aan en adviseerde de copiloot het vliegtuig te laten landen.

Programma's