Sint Antonius Stramproy wint OLS

Sint Antonius Stramproy wint OLS

Schutterij St. Antonius uit Stramproy heeft het OLS 2012 in Ellikom gewonnen.

|

In de zeventiende kavelronde versloeg de ploeg van de Stramproyse heide de dorpsgenoten van schutterij Sint Catharina. De zestallen van de twee schutterijen waren urenlang de enige overgebleven finalisten voor d'n Um. Het OLS 2013 wordt daarmee in Stramproy gehouden.

Nadat St. Johannes & St. Clemens uit Merkelbeek had gemist, bleven twee schutterijen uit de Weerter gemeente Stramproy over: St. Catharina en St. Antonius. Van die twee zestallen hadden Dré Briels, Leon Briels, Mat Indekleef, Jac Gubbels, Tjeu Haex en Frans Verhaag de zenuwen het beste onder controle. In de 17e kavelronde viel de beslissing, toen de vierde schutter van St. Catharina het bölke niet afschoot.

Rond half elf waren de 22 overgebleven schutterijen met het kavelen begonnen. Zij waren nauwelijks vier minuten bezig toen de eerste afvaller genoteerd werd. De eerste schutter van het Belgische St. Cartharina Beek liet het tweede bölke staan. Voor de middagpauze konden al elf schutterijen hun buks inpakken. Om half twee werd de strijd hervat op bölkes van 1x1x1 cm. Nog geen uur later waren er nog maar zes schutterijen over: twee uit de gemeente Roerdalen, twee uit Stramproy, één uit Leudal en één uit de gemeente Onderbanken.

Een voor een vielen de schutterijen daarna af. St. Andreas Melick miste in de negende kavelronde en eindigde als zesde. St. Sebastianus Herkenbosch werd in de volgende kavelronde vijfde en St. Margaretha Ittervoort vierde. Nadat de Zuid-Limburgse schutterij St. Johannes & St. Clemens uit Merkelbeek had gemist, ging de finale van D'n Aoje Limburger tussen de twee zestallen uit Stramproy. Na twee uur was de strijd beslist. St. Antonius won in 1892 samen met een drietal van medefinalist St. Catharina D'n Aoje Limburger in Neeritter.

Logo 1Limburg

Programma's