Serie Verborgen Verlangens op L1 TV: Mantelzorgers in het zonnetje gezet

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
In deze serie gaan de wensen van mantelzorgers in vervulling.
Verborgen Verlangens is gemaakt door Beeldwerk TV in samenwerking met De Zorggroep.
Mantelzorgers zorgen langdurig voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. “Ze kiezen daar niet voor, het overkomt hen”, vertelt Wilma Matheij van De Zorggroep. “Op die manier zijn in Limburg talloze mensen actief voor anderen, en het zijn die mensen die we nu eens in het zonnetje willen zetten.”
In de serie bezoekt een mantelzorger een training van Feyenoord, een ander maakt een ballonvaart terwijl weer een ander het graf van zijn broer in Hannover bezoekt.
“We hebben vooraf geïnventariseerd wat er allemaal nodig was om deze mensen een onbezorgd dagje uit te laten meemaken”, vervolgt Wilma Mattheij. “Er bleef per slot van rekening wel thuis iemand achter die afhankelijk is van zorg. Natuurlijk hebben we voor adequate opvang gezorgd.”
Toch wil Verborgen Verlangens meer zijn dan een pluim op de hoed van de mantelzorgers of een moment van verstrooiing op tv.
Mattheij: “Ons is het er vooral om te doen dat de serie het fenomeen mantelzorg duurzaam bij politici en beleidsmedewerkers op de agenda krijgt. En dat mantelzorgers, ook als de serie al lang is afgelopen, blijvend kunnen rekenen op alle mogelijke ondersteuning.”