Scelta Mushrooms winnaar Limburg Export Award 2010

Scelta Mushrooms winnaar Limburg Export Award 2010

Scelta Mushrooms uit Venlo is de winnaar van de Limburg Export Award 2010. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt in L1LT. De prijs werd voor de vijfde keer uitgereikt. Scelta Mushrooms produceert champignonproducten in allerlei vormen.

De jury ziet Scelta Mushrooms als "een voorbeeld van uitstekende exportmarketing met een sterk innovatief en educatief karakter." Het bedrijf is al meer dan 35 jaar internationaal actief.

Tweede werd papierfabriek Van Houtum uit Swalmen, de derde plek was voor Cordstrap uit Venray. Dat bedrijf maakt banden voor de verpakkingsindustrie waarmee spullen worden vastgesnoerd. De winnaar ontving een geldprijs van 10.000 euro en een beeld van de Roermondse kunstenaar Dick van Wijk.

De Limburg Export Award werd uitgereikt van Van Aarsen International in Panheel, de winnaar van vorig jaar. Een programma over de uitreiking van de prijs is zaterdag en zondag op L1TV te zien om 11.00, 13.00, 15.00 en 17.00 uur.

Logo 1Limburg

Bestuur vmbo-scholen aan minister: 'Draai besluit terug'

Bestuur vmbo-scholen aan minister: 'Draai besluit terug'

Dat honderden eindexamenleerlingen van VMBO Maastricht niet hun diploma krijgen is een 'verregaande beslissing'. André Postema, de voorzitter van het College van Bestuur van het Limburgs Voortgezet Onderwijs, roept de minister dan ook op deze…

Verstappen start op plek vier in Frankrijk

Verstappen start op plek vier in Frankrijk

Max Verstappen begint zondag vanaf de vierde startplaats aan de Grote Prijs van Frankrijk. De Nederlandse coureur van Red Bull klokte tijdens de laatste kwalificatiesessie op Circuit Paul Ricard een beste rondetijd van 1.30,786.

Programma's