Roy Peters in de toekomst de nieuwe Oeles-vorst in Tegelen

Roy Peters in de toekomst de nieuwe Oeles-vorst in Tegelen

De Raad van Elf van de Tegels Vastelaovesgezelsjap d’n Oeles heeft Roy Peters gekozen tot Oeles-vorst met ingang van het seizoen 2019-2020.

Lees hier het persbericht van D'n Oeles:

Persbericht: Nieuwe Oeles-vorst

Oeles-vorst Gé Cornet heeft onlangs binnen het bestuur te kennen gegeven dat hij zijn functie als Vorst van Vastelaovesgezelsjap d’n Oeles per seizoen 2019-2010 neer zal leggen.

Hij zal deze voortrekkersrol in de Vastelaovend dan negen jaar met veel passie en toewijding hebben uitgeoefend. Zoals Gé is, geeft hij aan de weg vrij te maken voor een nieuwe persoon die deze enorm gewaardeerde en schitterende positie kan gaan invullen.

Gé is bijzonder geliefd binnen en buiten de vereniging en wij zullen hopelijk nog lang op een andere manier van zijn enthousiaste inbreng en doorzettingsvermogen vinnen de Vastelaovend kunnen genieten. Vooralsnog gaat Cornet vol energie en plezier zijn laatste seizoen als Vorst tegemoet.

Het bestuur, waarvan Gé onderdeel van uitmaakt, is op zoek gegaan naar een waardige opvolger. We kunnen dan ook vol trots melden dat maandag 25 juni jongstleden in de vergadering van de Raad van Elf, de heer Roy Peters is gekozen tot Oeles-vorst met ingang van het seizoen 2019-2020. Peters wordt dan tevens voorzitter van de wijze Raad van Elf en van de prinsencommissie.

Roy Peters is erg vereerd om voor deze schitterende rol gevraagd en uiteindelijk gekozen te zijn. Hij ziet dit als een uitgelezen kans om zijn loopbaan binnen D’n Oeles – na jarenlange dienst binnen de Raad van Elf, tig commissies, als ceremoniemeester en als Prins in het jaar 2017 – op een meer dan uitdagende wijze voort te zetten. We hebben er als vereniging veel vertrouwen in en Roy zelf heeft er nu al heel veel zin in.

Oud wethouder van Venlo en Tegelen, Jo van der Velden, is benoemd als Beschermheer van de vereniging.

Logo 1Limburg