Route Regio: Rian gaat koken bij Restaurant Pomerol

Route Regio: Rian gaat koken bij Restaurant Pomerol

Rian gaat koken bij Restaurant Pomerol

|
|

Zomerse lasagne van gepofte paprika, gerookte zalm en kruidenslaatje

Zelf paprika poffen! Moeilijk?? Neen !!!

Gecombineerd met heerlijk romige kaas, gerookte zalm en garnalen, knapperige scampi en groene kruiden.

Kan eigenlijk direct op ’t terras van ’n chique bistro in de haven van Cannes

Tja, eigenlijk is de zomerkeuken natuurlijk heel gemakkelijk.

De meeste van deze ingrediënten kun je natuurlijk in de beste kwaliteiten inkopen, maar voor sommige moet je net even wat meer moeite doen.

Scampi bijvoorbeeld moeten wel ontdaan worden van kop, pantser en darmkanaal.

De paprika’s moeten eerst gehalveerd worden en besprenkel deze helften met een hoog op smaak gebrachte olijfolie.

Denk bijvoorbeeld eraan, om knoflookpoeder, tijm, oregano en rozemarijn toe te voegen aan de olie alvorens deze toe te voegen aan de paprika’s.

Verwarm de oven voor op 180 graden, schuif de paprika’s erin en laat deze ongeveer 25 / 30 minuten “poffen”

Als de tijd om is, de paprika’s uit de oven nemen en zo snel mogelijk de velletjes verwijderen.

Neem 5 el mayonaise of yogonaise en voeg hieraan een half glas witte wijn aan toe. Goed doorroeren en op smaak brengen met versgemalen peper en zout.

Maal in de keukenmachine een fijne hoeveelheid groene kruiden fijn en voeg deze toe aan de dunne mayonaisesaus,

samen met een kneepje limoensap.

Nu kan ’t stapelen beginnen:

Onderop de paprika, daarna ietwat zachte (truffel)kaas,

Enkele slablaadjes met verse kruiden ( peterselie, bieslook, koriander, selderij, dragon etc.)

Nu de gerookte zalm en IJslandse garnalen.

Je zou er bijvoorbeeld groene asperges tussen kunnen leggen of rijpe, verse mango

.nu weer een helft van de gepofte paprika en alles herhalen.

Sprenkel de saus erom heen en nu……

Haal de gepelde scampi eerst door de bloem, daarna door losgeklopt ei en als laatste door de Panko –Japans broodkruim- en frituur deze op 170 graden gedurende 2 minuten. Leg decoratief op bord en geniet!

Erbij…. iets fijn wits uit Alto Adige (Südtirol), denk aan Friulano.

Geniet van de zomer, tot snel, Riek

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's