Route Regio: Protesterende boeren om stikstofproblemen

Route Regio: Protesterende boeren om stikstofproblemen

De Haagse burgemeester Krikke overlegt momenteel met politie en justitie over onveilige situaties door protesterende boeren. Op het Malieveld zijn boeren met trekkers door hekken gereden en veel demonstranten zijn nog onderweg. Ze zijn boos over de maatregelen om de stikstofproblemen aan te pakken. De colonne van tractoren die vanmorgen op weg waren naar Den Haag veroorzaakten lange files. Rijkswaterstaat legt uit waarom is besloten om de trekkers toe te laten op de snelweg.

|

Tankstations zijn vanaf vandaag verplicht om E10-benzine te verkopen. Daarin zit meer bio-ethanol, oftewel alcohol. Deze brandstof komt in de plaats van Euro 95. Voor de meeste auto's is dat geen probleem, maar bij wagens van voor het jaar 2000 kan dat problemen geven. En voor oldtimers komt er nog een ander probleem bij, door het hogere gehalte bio-ethanol kan de tank gaan roesten en dus is deze eigenaar van een Citroën uit 1955 niet blij.

|

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's