Route Regio bij een speurtocht over duurzaamheid in GaiaZOO

Route Regio bij een speurtocht over duurzaamheid in GaiaZOO

Op deze Dag van de Duurzaamheid volgt groep 7 van de Sint Ursulaschool uit Kerkrade een speurtocht in GaiaZOO.

Het dierenpark leert de kinderen, in samenwerking met de Open Universiteit, op deze manier veel over plasticvervuiling in de wereld. Rian loopt mee!

|

Rian merkt dat groep 7 heel enthousiast bezig is met de speurtocht:

|

De open universiteit laat in GaiaZOO zien dat niet alleen kinderen mee moeten doen aan de strijd tegen vervuiling door plastic:

|

Op deze Dag van de Duurzaamheid vindt de aftrap plaats van de samenwerking tussen de Open Universiteit en GaiaZOO. Eerste thema is de wereldwijde plasticvervuiling en de gevolgen hiervan voor mens en dier.

Oplossingen tegen vervuiling door plastic
De Open Universiteit doet veel onderzoek naar plasticvervuiling en zoekt daarbij altijd naar oplossingen, in wereldwijde samenwerking met partijen zoals de Verenigde Naties maar ook regionaal zoals in het Euregionale project ‘Litter Free Rivers and Streams’.

Laten zien wat je zelf kunt doen
GaiaZOO komt op voor regionale bedreigde diersoorten en wil zijn bezoekers laten zien wat je zelf kunt doen om plasticvervuiling waar dieren last van hebben, te beperken. Daarom hebben GaiaZOO en de Open Universiteit de handen ineen geslagen om de bewustwording te vergroten en oplossingen aan te dragen.

Speurtocht met tips voor iedereen
Vlak voor de herfstvakantie kreeg groep 7 van basisschool St Ursula uit Kerkrade de kans om als eerste een leerzame speurtocht in GaiaZOO doen over de gevolgen van plastic vervuiling voor dieren, met tips voor iedereen, jong en oud. Hoe kunnen dwergnijlpaarden diep in de oerwouden van Afrika last hebben van plastic? En waarom eten ooievaars elastiekjes?

Verslaggever Rian Moonen sprak erover met Theo Bastiaens, rector magnificus van de Open Universiteit:

|

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's