Route Regio: 10 tips om de perfecte pancakes te bakken (met recept!)

Route Regio: 10 tips om de perfecte pancakes te bakken (met recept!)

Renate uit Brunssum heeft handige tips en een lekker recept voor je om de beste pancakes te maken!

|
|
|

10 tips om de perfecte pancakes te bakken met recept natuurlijk

  • • De Deense klopper; onmisbaar in mijn keuken ik gebruik hem voor het beslag van de pancakes maar ook voor; cake, muffins, brooddeeg, het mengen van droge ingrediënten en zoveel meer. Heb je geen Deense klopper, niet erg hoor, dan gebruik je een garde die heb je vast in huis.
  • • Meng de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, suiker) met de Deense klopper of garde, daarna gaan de overige ingrediënten erbij.
  • • Gebruik Griekse yoghurt die is dikker dan yoghurt Griekse styl, dit maakt écht verschil.
  • • Mix je beslag zo kort mogelijk, zodra je een mooi beslag hebt stop je; ca. 15-30 sec.
  • • Laat het beslag een uurtje rusten in de koelkast voor je gaat bakken, langer mag ook; ik maak het vaak de avond vooraf lekker makkelijk in de ochtend.
  • • Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden .
  • • Draai de temperatuur terug naar middel wanneer je begint met bakken.
  • • Doe géén vetstof in de pan, hierdoor bakken de pancakes mooi egaal bruin.
  • • Schep met een eetlepel hoopjes beslag in de pan en laat de hitte de rest doen.
  • • Ga na ca. 1 ½ minuut met een spatel onder de pancake en als ie “los” is dan kun je hem keren.

Natuurlijk geef ik je niet alleen tips en tricks want wat heb je aan tips & tricks als je ze niet kunt uitproberen. Hieronder het recept van één van onze favorieten;

PANCAKES MET BLAUWE BESSEN, RODE BESSEN EN BANAAN

Wat heb je nodig voor ca. 8 - 10 pancakes = 2 porties

Voor het beslag

  • • 150 gr. Griekse yoghurt
  • • 75 gram volkorenmeel
  • • 1 ei
  • • 1 theelepel bakpoeder
  • • 1 eetlepel Boskoop appelstroop van de Stroopstooker (of een andere Limburgse appelstroop)

De topping

  • • 125 gram blauwe bessen
  • • Handje rode bessen
  • • 1 banaan
  • • scheut maple syrup

Hoe maak je de pancakes?

1. Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix goed.

Het is een stevig beslag, en wordt nog ietsje steviger als je het een uurtje (langer mag ook) laat rusten in de koelkast. Ik maak het beslag vaak de avond vooraf.

2. Verwarm een koekenpan; goed warm en dan terug naar middel. Doe er geen vetstof in en schep er met een eetlepel 4 of 5 hoopjes beslag in. Leg op elk hoopje beslag een paar blauwe bessen. Na 1 1/2 tot 2 minuten probeer je of je met een spatel makkelijk onder de pancake komt, als dat lukt draai je de pancake om, nu nog een minuutje of twee bakken en dan is het alleen nog maar een stapeltje pancakes op je bord leggen, te toppen met wat rode bessen, banaan en eventueel nog wat extra blauwe bessen en… een scheut maple syrup. Oeps! Was ik die bijna vergeten.

Breng voor nog meer lekkere recepten of leuke Limburg-tips een bezoekje aan de blog van Renate; FoodLoveLifeBeing

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.
Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Zeg het ons: Waar moet Route Regio écht eens een keer heen? Geef je op!

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's