'Rolling Stones overtreffen we niet'

'Rolling Stones overtreffen we niet'

Het is een jaarlijks terugkerend circus: de presentatie van Pinkpop in het Amsterdamse Paradiso. En dus trok er weer een hele caravaan in het kielzog van Jan -mister Pinkpop- Smeets richting de poptempel om te horen wie allemaal acte de présence gaan

Muse, de Foo Fighters en Robbie Williams wisten we al. Maar ook Avicii, Kensington, Elbow, Urbanus en Anouk staan op het affiche.  "Nee, inderdaad, geen Rolling Stones zoals vorig jaar. Die overtreffen we ook niet, de Stones zijn een buitencategorie." zo zegt Jan Smeets in AvondGasten. "Of ik uitverkoop? Dat is helemaal niet mijn doel. Het wordt gewoon weer een mooi feestje."

Pinkpop gaat dit jaar voor het eerst alle dagen door tot middernacht. Voorheen ging de stekker eruit om 23:00 uur. "Ik aas daar al een paar jaar op." zegt Smeets. "Festivals in Europa eindigen niet gelijktijdig en dat is oneerlijke concurrentie. Er zijn namelijk bands die per se in het donker willen spelen. Door tot middernacht ongeveer door te gaan, kunnen we daaraan tegemoet komen. Ik ben heel blij dat de gemeente Landgraaf daarin mee is gegaan."

AvondGasten
Elke werkdag op L1 TV te zien om 17:55, 20:55 en 22:55 uur.
Meer over AvondGasten steeds op www.L1.nl/avondgasten

Logo 1Limburg

Programma's