Roger Moreno Rathgeb is de Klassieke Gast op L1 Radio

Roger Moreno Rathgeb is de Klassieke Gast op L1 Radio

Zondag 29 april om 18:00 uur op L1 Radio.

De klassieke gast van Emil Szarkowicz van zondag 29 april is componist, accordeonist Roger Moreno Rathgeb

De uit Zürich, Zwitserland, afkomstige Roger “Moreno” Rathgeb is sinds 1980 in Nederland, na een aantal omzwervingen is hij vanaf 1992 woonachtig in Vaals. In Limburg zou je hem kunnen kennen van het project “Zjèr Bataille & Men” van de Limburgse kleinkunstenaar Ger Bertholet.

In 2016 en 2017 ging hij op tournee met Jimmy Kelly, van The Kelly Family als accordeonist en drummer.

De Nederlandse Sinto Roger 'Moreno' Rathgeb componeerde het Requiem voor Auschwitz, een Requiem ter herdenking van alle slachtoffers van de nazi's.

“Moreno” Rathgeb is, zoals veel Sinti muzikanten, autodidact. Maar op latere leeftijd heeft hij zich het notenschrift eigen gemaakt en is eigen stukken gaan componeren. Vanaf 1998, dus nu al weer 20 jaar geleden, begon hij aan het Requiem voor de slachtoffers van Auschwitz te schrijven: een compositie van 60 minuten voor symfonieorkest, koor en solisten. Half 2009 heeft hij het Requiem kunnen voltooien en is het sindsdien al in verschillende Europese steden uitgevoerd zoals, Amsterdam, Dresden, Praag, Boedapest, Krakow, Berlijn en Frankfurt.

Momenteel is hij bezig met het Componeren van de Opera “Jana”. Uitwerken en voorbereiden concertprogramma met zangeres Claudia DaPigna in Duitsland. Componeren van Musical “Jimmy: The Streetkid”. Componeren van het Oratorium “Die Schöpfung”.

Terugluisteren

|

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's