Rog mozaïek in Weert verplaatst

Rog mozaïek in Weert verplaatst

In Weert is een mozaïek-kunstwerk met een voorstelling van een rog als symbool van de Weerter vastenavond verplaatst.

Het werk is door kunstschilder Jan Tullemans (1924-2011) vervaardig. Tullemans leverde hij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het culturele klimaat in Weert. Hiervoor ontving hij in 1989 de penning van verdiensten van de gemeente Weert en werd hij in 2000 benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. Lees alles over de verplaatsing van het mozaïek in onderstaand persbericht van VV De Rogstaekers:


Rog-mozaïek krijgt nieuw thuis

Een door wijlen Jan Tullemans vervaardigd mozaïek-kunstwerk met een voorstelling van een rog als symbool van de Weerter vastenavond, is in samenwerking met verschillende partijen verplaatst. Het kunstwerk is nu te vinden op het pad voor de ingang van RICK naast het St. Raphaëlpad.

Enige maanden geleden bereikte V.V. de Rogstaekers een verzoek van Guy Aussems en Petra Kusters, de nieuwe eigenaren van het woonhuis van wijlen Jan Tullemans aan de Emmasingel. Het mozaïek-kunstwerk paste niet meer in de nieuwe bestemming en diende daarom verplaatst te worden. V.V. de Rogstaekers heeft zich als hoeder van de “Rog” over het kunstwerk ontfermd. Al snel bleek het culturele middelpunt van Weert, namelijk het park/plein bij het St. Raphaëlpad en RICK de beste locatie. In samenwerking met de gemeente Weert werd in Kessels Wegenbouw en Bestratingen de partner gevonden om de verplaatsing te realiseren. Zij hebben het mozaïek-kunstwerk “als een echte legpuzzel” opnieuw gelegd, aldus directeur Thijs Mansvelt.

Tijdens het Cultureel Lint op zondag 22 september a.s. is er speciale aandacht voor het nieuwe thuis van het mozaïek-kunstwerk. Meer informatie volgt te zijner tijd.

Logo 1Limburg