Roermonds VVD-bestuur haalt fel uit naar partijgenoten

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
De Roermondse VVD haalt in haar verklaring over het opschorten van de kandidatuur van Jos van Rey flink uit naar partijgenoten elders in Limburg en het land.
VVD'ers die het lijstduwerschap van Van Rey bekritiseerden, krijgen stevige kritiek vanuit Roermond: 'De VVD is niet gebaat bij een discussie op basis van onderbuikgevoelens en zonder kennis van feiten', zo staat er.

Betreurenswaardig

En: 'Wie van iets verdacht wordt, heeft ook rechten. Hij of zij heeft het recht om te kiezen c.q. verkozen te worden. Dat sommige VVD'ers zonder kennis van zaken hier anders over denken, en durven spreken, is op zijn zachtst gezegd betreurenswaardig. Men zou als rechtgeaarde liberaal beter moeten weten.'

Openbaar Ministerie

De lokale afdeling in Roermond trekt ook fel van leer tegen justitie. 'Het lijkt erop dat het Openbaar Ministerie de afhandeling van de zaak Van Rey vertraagt. Waarom? Om hem te belemmeren zijn politieke rentree te maken? Wie kwaad wil, zou het haast gaan geloven'.

Meeslepen

De VVD Roermond zegt dat door de werkwijze van het OM de rechten van Van Rey ernstig worden beperkt, 'met als absoluut dieptepunt dat een aantal mensen een een groot deel van de media zich laten meeslepen in een aanname van ongefundeerde veronderstellingen'.

Lees de verklaring

De verklaring van de VVD-Roermond staat in haar geheel op de website van die afdeling>>