Roda hard onderuit tegen AZ

Roda hard onderuit tegen AZ

Roda JC Kerkrade heeft met 4-0 verloren bij AZ.

|

Jozy Altidore was dé plaaggeest voor de ploeg van Roda-trainer Ruud Brood. In de 13e minuut zette de Amerikaanse spits Roda JC op achterstand. Een kwartier later stond hij aan de basis van de 2-0, die door Falkenburg werd binnengetikt. In de 40e minuut scoorde Altidore zijn tweede goal van de middag.

Ook na rust had Roda JC weinig in te brengen. AZ, dat een goede thuisreeks kent, liep verder uit naar 4-0. Altidore maakte in de 65e minuut ook het laatste doelpunt.

De Kerkraadse ploeg heeft in drie uitwedstrijden nog geen punt gehaald, nog niet gescoord, maar wel tien tegentreffers geïncasseerd.

Bij AZ speelde Horstenaar Dirk Marcellis de hele wedstrijd. Ruud Boymans uit Born bleef op de bank bij de Alkmaarders.

Roda startte met de Zweed Affane, in de vorige wedstrijd de smaakmaker, maar tegen AZ kwam hij er niet aan te pas.

Roda JC Kerkrade heeft na 5 wedstrijden vier punten en staat 13e.

Verdediging

Roda JC-trainer Ruud Brood was na afloop van het verloren duel tegen AZ (4-0) duidelijk in zijn commentaar.

"Je wil het hard stellen", zei de oefenmeester, daarmee doelend op de wissel van zijn centrale verdedigersduo in de rust: "het is heel simpel, je moet verdedigen en niet lucht gaan happen en je verantwoordelijkheid pakken", aldus Brood.

"Voor de rust heb ik twee mensen gezien die niet verdedigen". Brood stuurde in de 46e minuut Bart Biemans en Danilo het veld in ten koste van Rob Wielaert en Tamás Kádár.

Of Biemans en Danilo ook komende vrijdag in het thuisduel tegen FC Utrecht het hart van de verdediging vormen, kon Brood nog niet bevestigen. 

 

 

Logo 1Limburg

Programma's