René Eijer in AvondGasten: 'Fortuna leeft'

René Eijer in AvondGasten: 'Fortuna leeft'

"Fortuna leeft. Dat merk je in Limburg. Dat gevoel moet er ook bij de spelers zijn. Ze moeten dat in hun hart sluiten en ervoor gaan."

Dat zei René Eijer in het L1-programma AvondGasten.

Fortuna Sittard staat voor het eerst sinds zestien jaar in de Eredivisie en kan meteen aan slag met een nieuwe trainer. Eijer werd vandaag gepresenteerd als hoofdtrainer van Fortuna. Zijn naam gonsde al een tijdje door de gangen, maar lange tijd wist hij het nog niet zeker. "Ik moest steeds maar 'nee' verkopen bij de jongens. Totdat Kevin Hofland bij FOX Sport was en vertelde dat hij mij als mentor wilde hebben. Dat vond ik natuurlijk heel mooi."

Eijer startte in 1996 bij Fortuna met de A1. Een van de jeugdspelers was toen Kevin Hofland. Hofland heeft die zijn contract bij de club heeft verlengd. "Je moet alles tegen elkaar kunnen zeggen, maar je moet het ook kunnen uitleggen waarom je dat wil. Ik denk dat we dat allebei wel kunnen. Ik denk dat we er samen wel uitkomen."

Ik hoop mijn steentje bij te dragen zodat hij volwaardig hoofdtrainer wordt. Omgaan met spelers en met andere culturen. Trainen kan hij al. Dat moet ook vanuit de KNVB. Maar er komen ook randzaken bij, en die heb ik al meegemaakt René Eijer

Eijer lijdt al een aantal jaren aan MS. Dat hoeft volgens hem geen probleem te zijn om zijn taken uit te voeren. "Ik loop mank. Als je dingen goed uitlegt, oefeningen goed neerzet, dan hoef je weinig voor te doen. Een vrije trap erin trappen, dat lukt niet meer. Dat laat ik Kevin dan maar doen."

Volgens Eijer gaat het daarnaast vooral om het managen van een team. "Ik heb veel in het buitenland gezeten. Je krijgt met veel verschillende culturen te maken en veel verschillende karakters, dat wil ik nu ook overdragen. Je moet er op een andere manier mee omgaan." Hij wil met deze kennis vooral een goede mentor zijn voor Hofland. "Ik hoop mijn steentje bij te dragen zodat hij volwaardig hoofdtrainer wordt. Omgaan met spelers en met andere culturen. Trainen kan hij al. Dat moet ook vanuit de KNVB. Maar er komen ook randzaken bij, en die heb ik al meegemaakt."

Over de selectie van Fortuna laat Eijer nog niets los. "De selectie van Fortuna moet Eredivisie waardig zijn. Maar er zijn nog geen handtekeningen gezet."

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Sinds september 2018 zenden wij AvondGasten enkele keren per jaar uit vanuit het Europees parlement in Brussel.

Dagelijks nieuws volg je via L1mburg Centraal.

Logo 1Limburg

Programma's