Remunjse vastelaovend met Prinsen en aangepast programma

Remunjse vastelaovend met Prinsen en aangepast programma

Sjtadsvastelaovesvereniging D'n Uul gaat komend seizoen haar best doen om carnaval in Roermond zo veel mogelijk 'gewoon' door te laten gaan. Daarbij wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen.

"Vastelaovend zal er altijd zijn. In Limburg wordt het altijd gevierd, dus proberen we het feest ook door te laten gaan", laat vorst en voorzitter Dirk Franssen weten op L1 Radio. "Wij vinden het als Vastelaovesvereniging onze taak om de Vastelaovescultuur uit te dragen en dat juist ook te blijven doen in moeilijkere tijden zoals op dit moment."

Stadsprins
Daarom worden er ook gewoon een Sjtadsprins en een Sjtadsjeugprins uitgeroepen. "Beide aspirant hoogheden hebben al weloverwogen en enthousiast 'ja' gezegd, ondanks de onzekerheden voor aankomend seizoen", vertelt Franssen. Wie de prinsen zijn, wordt later pas bekendgemaakt.

Aanpassingen
Voor alle activiteiten van de vastelaovesvereniging worden alternatieven uitgewerkt zodat er continu bijgesteld kan worden op basis van de ontwikkelingen rond het coronavirus op dat moment. "Wij handelen niet vanuit wat niét zou kunnen, maar gaan met positief realisme steeds uitfilteren wat wél kan", aldus Franssen.

Ook bij het opstellen van de begroting is rekening gehouden met het wel of niet doorgaan van activiteiten. "Van elke activiteiten weten we wat er de vaste kosten zijn en welke flexibele kosten eraan verbonden zijn. Zo kunnen we weloverwogen bepalen of een activiteiten doorgaat en wat de kosten daarvan zullen zijn", legt Franssen uit.

Niet haalbaar
Van een aantal activiteiten is op dit moment al duidelijk dat die niet door kunnen gaan. Zo werd voor de Verkesaovend en de Uule-Akademie geen haalbaar alternatief gevonden. En ook zal het zeer onwaarschijnlijk zijn dat Lachenderwies in een uitverkocht theater plaats kan vinden.

Lees hier het persbericht van D'n Uul:

PERSBERICHT

D’n Uul gaat Vastelaovend 2021 in met Sjtadsprins en Sjtadsjeugprins.

Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul gaat in 2021 op alle mogelijke manieren proberen om zoveel als mogelijk Vastelaovend naar de mensen te brengen. D’n Uul is zich vanaf juni aan het voorbereiden op een onvoorspelbaar “vijfde seizoen” waarin mogelijk en continu aanpassingen gedaan moeten worden vanwege Coronamaatregelen. Vastelaovend zal er echter altijd zijn, dus brengt D’n Uul ook Vastelaovend.

“Wij vinden het als Vastelaovesvereniging onze taak om de Vastelaovescultuur uit te dragen en dat juist ook te blijven doen in moeilijkere tijden zoals op dit moment” aldus vorst/voorzitter Dirk Franssen. “Allereerst zullen wij een Sjtadsprins en een Sjtadsjeugprins uitroepen. Beide aspirant hoogheden hebben al weloverwogen en enthousiast “ja” gezegd, ondanks dat er voor aankomend seizoen nog veel onzekerheden zijn.” Volgens Franssen ziet D’n Uul ook kansen: “Wij zijn ons terdege bewust van mogelijke beperkingen en volgen nauwgezet alle ontwikkelingen. Uiteraard handelen wij daarbij conform landelijke en lokale richtlijnen. Echter handelen wij niet vanuit wat NIÉT zou kunnen, maar gaan met positief realisme steeds uitfilteren wat WÉL kan. D’n Uul vindt dat een Sjtadsprins en Sjtadsjeugprins juist nu in deze moeilijke tijd samen met de vereniging een belangrijke en verbindende rol in de samenleving kan vervullen.”

Voor de activiteiten van D’n Uul worden alternatieven uitgewerkt welke voortdurend worden bijgesteld op basis van de ontwikkelingen. Dirk Franssen: “Daarbij staat veiligheid, gezondheid en handhaafbaarheid buiten alle discussie maar wordt ook oplossingsgericht, creatief en innovatief denken vanuit een positief realisme als uitgangspunt genomen. In de afgelopen maanden is al een scala aan slimme en veilige oplossingsrichtingen voorbijgekomen zoals gebruikmaking van digitale en interactieve (social) media en zit- en tafelopstellingen om de 1,5 meter te borgen. Ieder organiserend comité van D’n Uul en ook activiteiten waar D’n Uul bij betrokken is, zijn momenteel volop bezig om dit soort oplossingen in meerdere scenario’s voor te bereiden. Daarmee kunnen we tot op het laatste moment op- en/of afschalen in maatregelen als de actualiteit daarom vraagt. We zijn en blijven daarbij ook continu in goed overleg met de lokale overheid.”

Toch heeft ook D’n Uul activiteiten die niet op de gebruikelijke wijze kunnen plaats vinden. “Voor de jaarlijkse Verkesaovend en de Uule-Akademie bleek helaas geen haalbaar alternatief mogelijk gezien specifieke omstandigheden. Drie avonden een uitverkocht theater voor Lachenderwies is op dit moment ook zeer onwaarschijnlijk. Vanwege die maatregelen voor theaters is de Kienjermusical alternatieven gaan bedenken. In plaats van een theaterproductie ontwikkeld de Kienjermusical samen met betrokken kinderen en ouders een audiovisuele productie die straks op TV en Social Media te zien zal zijn.”

Franssen is blij met de medewerkingsbereidheid en de creatieve input van alle leden van D’n Uul tot nu toe. “In de afgelopen zomermaanden is er door veel leden enorm veel tijd en werk gestoken in het meedenken in oplossingen, het bedenken van alternatieven en het uitwerken van scenario’s. Ook financieel zijn de risico’s goed in beeld en beheersbaar. Kortom: De Vastelaovend zal er altijd zijn dus D’n Uul gaat, binnen hetgeen wat volgens regels en richtlijnen mogelijk is, ook in 2021 Vastelaovend brengen!”

11devande11de verder uitgekleed: 200 man publiek

11devande11de verder uitgekleed: 200 man publiek

Is Piet Godschalk al bezig met een vastelaovesliedje?

Is Piet Godschalk al bezig met een vastelaovesliedje?

L1mburg Centraal: vastelaovend Venlo: geen grote optocht, wel de wijken in

L1mburg Centraal: vastelaovend Venlo: geen grote optocht, wel de wijken in

Bekende Duitse vastelaovesprofessor voor college naar Maastricht

Bekende Duitse vastelaovesprofessor voor college naar Maastricht

Geen optochten en geen carnavalsprinsen in Kerkrade dit seizoen

Geen optochten en geen carnavalsprinsen in Kerkrade dit seizoen

Heeft Marcel Driessen al nieuwe vastelaovesliedjes geschreven?

Heeft Marcel Driessen al nieuwe vastelaovesliedjes geschreven?

Logo 1Limburg

Pogacar wint en pakt geel in tijdrit, Dumoulin tweede

Pogacar wint en pakt geel in tijdrit, Dumoulin tweede

Tadej Pogacar heeft de individuele tijdrit gewonnen in de Tour de France. De 21-jarige Sloveen gaat ook de eindoverwinning pakken. De renner van UAE-Team Emirates was veruit de sterkste in de klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles voor Tom Dumoulin.