Reistips voor de11devande11de

Reistips voor de11devande11de

Het platform Maastrichtbereikbaar.nl komt met reistips voor de 11de van de 11de, maandag 11 november 2019.

In MECC Maastricht is dan het vastelaovesevenement De11devande11de van de Sjeng Kraft Kompenei maar België heeft ook een feestdag vanwege de wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog.

Het gaat om tips voor carnavalisten, maar ook voor bezoekers en inwoners van de stad. Lees hier het persbericht van Maastrichtbereikbaar.nl:

11de van de 11de en Belgische feestdag

Reistips voor de 11de van de 11de

Op de 11de van de 11de start traditioneel het carnavalsseizoen in Maastricht. De 11de van de 11de vindt dit jaar plaats in het MECC Maastricht. We informeren je over de rijroutes en geven je tips om slim op weg te gaan met de fiets, het ov en de auto.

Met de fiets

Bezoek je het MECC met de fiets? Stal je fiets dan in de gratis fietsenstalling Maastricht Passage (voor de hoofdingang van het MECC Maastricht) of in in een van de fietsrekken rondom het MECC.

Met het openbaar vervoer

Met de treinen van NS en Arriva reis je op de 11de van de 11de comfortabel naar Maastricht Centraal Station, zo heb je geen parkeerproblemen. Vanuit Centraal Station loop je binnen 20 minuten te voet naar het MECC of binnen 10 minuten naar het centrum van Maastricht. Op de 11de van de 11de rijden er geen treinen vanuit Maastricht Centraal Station naar Maastricht Randwyck.

Voor carnavalisten

Vanaf station Maastricht Centraal kun je te voet naar MECC Maastricht gaan of voor 5 euro heen- en terugrijden met een pendelbus van de organisatie van de 11de van de 11de. Een kaartje voor de pendelbus naar Mecc Maastricht kun je alleen vooraf kopen via de website van de organisatie. De pendelbussen rijden vanaf 's morgens 8.30 uur en na afloop van het evenement om 18.00 uur terug naar het Centraal Station in Maastricht. De extra pendelbussen vertrekken op de hoek van hotel de l’Empereur aan Parallelweg en de Stationsstraat recht tegenover Maastricht Centraal.

Voor forenzen, inwoners, bezoekers

Forenzen, inwoners van Randwyck of bezoekers aan het ziekenhuis MUMC+ kunnen vanaf Maastricht Centraal Station gebruikmaken van de reguliere stadsbussen 1, 5, 7, 15 en 57 of gebruikmaken van de extra pendelbussen van Arriva die vertrekken vanaf perron C bij het busstation. Kijk voor meer informatie over reizen op de 11e van de 11e ook op de website van Arriva.

Plan je reis via de website van Arriva of op www.9292ov.nl. Betaal met je OV-chipkaart, koop vooraf online een ticket of betaal in de bus.

Met de auto

Bezoek je het MECC met de auto?

  • Het MECC Maastricht beschikt over verschillende parkeerlocaties. Je parkeert je auto hier voor € 3,- per uur of een deel daarvan, met een maximumtarief van € 15,- per dag.

Maak ook gebruik van onze andere parkeertips als je met de auto naar (het centrum van) Maastricht reist:

  • Kijk voor vertrek op onze slimme kaart. Zo zie je waar het druk is op de weg en vind je parkeerplekken in het centrum van de stad.
  • Parkeer aan de kant van de Maas waar je vandaan komt, dan heb je geen last van eventuele verkeersdrukte op de beide bruggen.
  • Parkeer op Park+Walk-terreinen Stadspark of het Frontenpark. Je betaalt op de P+W-terreinen voor een dag parkeren € 6,60 (Stadspark) of € 9,- (Frontenpark).
  • Kijk op onze website voor het hele overzicht van alle parkeergarages.

Logo 1Limburg