Reglement MKB Limburg Innovatieprijs

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Reglement
1. Wedstrijdorganisatie
1.1   De MKB L1mburg Innovatieprijs is een initiatief van L1 en MKB-Limburg. De opzet is om vanaf mei 2005 elk jaar de wedstrijd te houden en een prijs uit te reiken. L1en MKB-Limburg dragen gezamenlijk zorg voor de organisatie.
1.2   MKB-Limburg voert het secretariaat van de Prijs en ondersteunt de jury.
1.3   L1 maakt TV-portretten van de genomineerden en verzorgt de uitzending van de prijsuitreiking.
1.4   Voor het overige wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de faciliteiten van beide partners.
2. Doelstelling
Doelstelling van het uitreiken van de MKB L1mburg Innovatieprijs is het mkb in Limburg te promoten door te laten zien welke vernieuwing in het midden- en kleinbedrijf gaande is. Nevendoelstelling is daarmee ook de focus op innovatie bij het bedrijfsleven te versterken.
3. Doelgroep
Doelgroep zijn alle ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die gevestigd zijn in de provincie Limburg.
4. Beoordelingscriteria
Innovatie is het uitgangspunt. De innovatie kan echter niet los gezien worden van de ondernemer en zijn/haar bedrijf. De MKB L1mburg Innovatieprijs is een ondernemersprijs, voor die zelfstandige of directeur die zich onderscheidt vanwege doorzettingsvermogen, creativiteit en gedurfd innoverend optreden. De innovatie kan een nieuw product betreffen, een procesinnovatie of een innovatieve manier van werken. Bij de beoordeling let de jury ook op onderscheidende prestaties op het gebied van product/markt, personeels- en kwaliteitsbeleid, werkgelegenheid, PR, continuïteit en imago.
5. Werving
MKB-Limburg en L1 geven bekendheid aan de prijs middels de hen ter beschikking staande communicatiemiddelen.
6. Inzendingen
Ondernemers kunnen zichzelf aanmelden of kunnen voorgedragen worden door medewerkers of derden zoals banken, accountants, gemeenten.
Aanmelding geschiedt middels een formulier dat beschikbaar wordt gesteld door de organisatie en is te downloaden via de websites van de Prijs, www.MKBLimburginnovatieprijs.nl. Ook kunnen formulieren worden aangevraagd bij het Service Center van MKB-Limburg. De aanmelding dient te zijn (mede)ondertekend door de directeur(-eigenaar). Het secretariaat controleert de aanmeldingen en spoort eventuele manco’s op en meldt die terug aan de aanmelder voor aanvulling.
De aanmelders ontvangen een bericht van ontvangst.
7. Selectieprocedure
De jury, bestaande uit minimaal 5 gekwalificeerde personen uit terzake deskundige organisaties en instituten, wordt aangezocht door L1en MKB-Limburg gezamenlijk. De jury, selecteert uit de aangemelde bedrijven 3 tot 5 genomineerden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gegevens die op een voor iedereen uniforme wijze zijn aangeleverd. 
8. Jurering
De genomineerde kandidaten worden door de jury bezocht en geïnterviewd. Bij deze bedrijfsbezoeken kunnen deskundige ondernemers aan de jury worden toegevoegd. Iedere genomineerde krijgt maximaal een uur om de jury te informeren.
De jury kan eigenstandig nader onderzoek doen en diept eventueel via eigen netwerken de kandidaten verder uit. Bovendien kan de jury bij de voorgedragen ondernemer referenten aanvragen, die zij, indien nodig, zal benaderen. De jury bepaalt de rangorde voor de MKB L1mburg Innovatieprijs en stelt een rapport op. De beslissing van de jury is bindend.
De juryleden dienen neutraal te zijn en geen directe binding te hebben met een of meerdere van de genomineerden. Mocht er betrokkenheid – in welke zin dan ook – zijn van een van de leden van de jury bij voorgedragen kandidaten, dan zal betreffend jurylid niet meegaan bij de bedrijfsbezoeken en niet deelnemen aan de beraadslaging inzake de rangorde voor de MKB L1mburg Innovatieprijs.
9. Prijsuitreiking
De bekendmaking van de prijswinnaar vindt niet eerder dan tijdens de officiële prijsuitreiking plaats.
De prijsuitreiking vindt plaats in een speciale uitzending van Zakeninzicht. Het TV-programma bestaat uit de volgende onderdelen: discussie met ondernemers/deskundigen over het thema innovatie in het mkb, gesprekken met de genomineerden en een korte reportage over hun innovatie, bekendmaking van de winnaar en oordeel door de jury-voorzitter, prijsuitreiking door de voorzitter van MKB-Limburg.
10. Prijzen
Alle genomineerden ontvangen een oorkonde. De winnaar van de prijs krijgt een kunstwerk dat beschikbaar wordt gesteld door MKB-Limburg. L1stelt aan de winnaar commercial zendtijd ter beschikking ter waarde van 10.000 euro te besteden naar keuze bij L1 radio of tv.
11. Vertrouwelijkheid en geheimhouding
11.1         De organisatie en de jury zullen strikte geheimhouding en uiterste zorg betrachten bij de behandeling van de inzendingen. Zij zijn echter niet aansprakelijk voor misbruik, diefstal alsmede het op enige andere wijze teniet of verloren gaan van de inzendingen.
11.2         Iedere deelnemer verklaart zich akkoord met het reglement en de bepalingen betreffende vertrouwelijkheid en geheimhouding.
11.3         De inschrijfformulieren zullen niet terug worden gezonden en de gegevens zullen beschikbaar zijn voor statistische doeleinden.
11.4         De genomineerden verbinden zich tot het verlenen van hun medewerking aan de wedstrijdorganisatie met betrekking tot de jurering, het maken en uitzenden van een bedrijfsreportage, de finale-uitzending en publicitaire uitingen betreffende de inzet van zijn/haar product of proces of procedé, dit alles in de ruimste zin van het woord. Per inzending zal een korte beschrijving (max. 50 woorden) voor publicitaire doeleinden worden gevraagd.
12. Geschillen
12.1         Tegen beslissingen van de jury kan niet in beroep worden gegaan.
12.2         Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
13. Evaluatie
Na de prijsuitreiking wordt er een evaluatie gehouden door MKB-Limburg en L1. Naar aanleiding van deze evaluatie besluiten de organiserende partijen welke wijzigingen er eventueel voor het volgende jaar doorgevoerd zullen worden.