Reglement LK Latje Trap

Reglement LK Latje Trap

L1 organiseert deze zomer het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. In dit reglement lees je alles wat je moet weten om deel te nemen aan het LK Latje Trap.

Toernooiverloop

Het kampioenschap bestaat uit maximaal vijf voorronden en één finaleronde. De voorronden vinden plaats op de volgende tijdstippen en locaties:

  • Zaterdag 1 juni 2019 14.00 uur – 18.00 uur: FC Geleen Zuid, Geleen
  • Zaterdag 8 juni 2019 14.00 uur - 18.00 uur: HBSV, Hout-Blerick
  • Zaterdag 15 juni 2019 14.00 uur – 18.00 uur: R.K.v.v. WDZ, Bocholtz
  • Zaterdag 22 juni 2019 14.00 uur – 18.00 uur : KSV Horn, Horn
  • Zaterdag 29 juni 2019 14.00 uur – 18.00 uur: R.K.S.V. Heer, Maastricht

Het LK Latje Trap is geschikt voor alle leeftijden, dus iedereen kan zich inschrijven.

De finaleronde wordt in het begin van het nieuwe betaald voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, bij één van de Limburgse BVO's. Meer informatie over de exacte datum van deze finaleronde word na afloop van de voorronden bepaalt en gecommuniceerd met de finalisten.


Schrijf je hier in

Spelverloop

Iedere voorronde wordt volgens hetzelfde spelverloop afgewerkt. Zo dient iedere deelnemer uiterlijk om 14.00 uur aanwezig te zijn op de locatie waarvoor men zich heeft ingeschreven, want vanaf dat moment gaat de voorronde van start (tenzij anders vermeld). De voorronden eindigen op het moment dat het programma is afgewerkt, waarbij wordt geschat dat dit rond de klok van 18.00 uur zal zijn.

Per voorronde worden alle deelnemers ingedeeld in groepen van vijf personen. Deze groepen worden volgens een vooraf gecommuniceerd programma minimaal driemaal op het veld verwacht om vanaf verschillende afstanden vijf pogingen te wagen. Alle deelnemers werken minimaal de volgende onderdelen af:

  • Vijfmaal een poging vanaf 11 meter
  • Vijfmaal een poging vanaf 16 meter
  • Vijfmaal een poging vanaf 20 meter

In totaal werkt iedere deelnemer dus minimaal vijftien pogingen af, vijf vanaf iedere afstand. Iedere keer dat een deelnemer bij een officiële poging de lat raakt wordt deze één punt toebedeeld, ongeacht de afstand waarvan men de lat raakt. Om een punt te krijgen dient de bal, zonder onderbreking vanaf het moment dat de bal de voet verlaat, direct de lat te raken. De scheidsrechter in kwestie beslist te allen tijde of de poging reglementair is verlopen en of de lat ook daadwerkelijk is geraakt. Hierover bestaat geen discussie.

Nadat iedere deelnemer vijftien pogingen heeft afgewerkt wordt de eindstand bepaald in samenwerking tussen de scheidsrechter in kwestie en de aanwezige organisatie. Na het afwerken van iedere afstand wordt ook een tussenstand gecommuniceerd. De vijf deelnemers die na vijftien pogingen de meeste punten hebben verzameld kwalificeren zich rechtstreeks voor de finaleronde, welke in augustus/september 2019 wordt afgewerkt. Mochten er deelnemers zijn die na vijftien pogingen op eenzelfde aantal punten uitkomen, dan zal er een shoot-out vanaf 16 meter worden gehouden om de eindklassering te bepalen. Dit geldt enkel voor de beslissende plekken in de eindklassering.

Tijdens iedere voorronde zal ook een aparte finaleronde worden georganiseerd, waarbij de vijf best gekwalificeerde deelnemers strijden om de dagoverwinning. Deze finaleronde bestaat voor de gekwalificeerde deelnemers uit een vijftal pogingen vanaf 16 meter. De deelnemer die aan het eind van deze finaleronde de meeste punten heeft verzameld wordt gekroond tot dagwinnaar.

Accommodaties

De vijf voetbalverenigingen die hun accommodaties beschikbaar stellen ter organisatie van de voorronden, namelijk FC Geleen Zuid, HBSV, R.K.v.v. WDZ, KSV Horn en R.K.S.V. Heer zullen tijdens het evenement zorgen voor beschikbare kleedruimten en douches. Daarnaast zal er op de betreffende accommodaties ook de mogelijk bestaan om een hapje en een drankje te consumeren.

Logo 1Limburg

Programma's