Reacties op besluiten Van Rey en Offermanns

Reacties op besluiten Van Rey en Offermanns

Het hoofdbestuur van de VVD zegt het besluit van Jos van Rey te respecteren, om terug te treden als wethouder van Roermond en Eerste Kamerlid te respecteren.

|
|

'We wachten de uitkomsten van het onderzoek af en nemen aan dat het recht zijn loop heeft', aldus het bestuur maandagavond.

Het hoofdbestuur verwacht in algemene zin van VVD-bestuurders dat ze hun verantwoordelijkheid nemen, als blijkt dat er daadwerkelijk strafbare feiten zijn begaan. 'Doen zij dat niet, dan zullen wij als partij de nodige maatregelen nemen', zo laat het bestuur weten.

De landelijke VVD-top respecteert ook het besluit van Ricardo Offermanns om zich als kandidaat terug te trekken voor het burgemeesterschap van Roermond. Zijn positie in Meerssen, waar Offermanns nu nog burgemeester is, beschouwt het hoofdbestuur als een zaak tussen de gemeenteraad en Offermanns.

CDA
De CDA-fractie in de Roermondse gemeenteraad vindt het een terechte stap dat wethouder Jos van Rey vertrekt als wethouder. Volgens fractievoorzitter Angely Waajen van de coalitiepartij was een tijdelijke stap terug tijdelijk ook voldoende geweest. Dat zei Waajen na afloop van de extra raadsvergadering waarin Van Rey zijn terugtreden bekendmaakte.

De fractievoorzitter vindt dat het imago van de stad te lijden heeft gehad onder de affaires rond Jos van Rey.

PvdA
Na het vertrek van wethouder Jos van Rey moet Roermond snel handelen, om zo de imagoschade voor de stad te beperken. PvdA-fractievoorzitter Selçuk Oztürk reageert daarmee op het vertrek van de wethouder.

Hij wil nog niet reageren op de suggestie van Groen Links-fractievoorzitter Smitsmans dat de affaire nog veel groter is dan nu bekend. Donderdag praat de gemeenteraad verder over de kwestie.

Logo 1Limburg

Programma's