Radio trapt themaweek De Maas de Baas af

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Op 20 december 2013 is het 20 jaar geleden dat de Maas buiten haar oevers trad. Die grote overstroming was het begin van een grote operatie om Limburg tegen hoogwater te beschermen. Rond de herdenking is er de themaweek De Maas de Baas, van zondag 15

Zondag 15 december

In het L1 radioprogramma De Stemming vindt de aftrap plaats van de themaweek. Met gasten uit de politiek en van de waterschappen wordt er teruggekeken naar 1993, wordt de weg geanalyseerd die sindsdien is bewandeld rondom het beschermen van Limburg tegen hoogwater en wordt er gekeken naar de toekomst.
De Stemming komt iedere zondag live vanuit café Forum in Maastricht en is gratis bij te wonen. De uitzendingen starten steeds om 11:00 uur.

Maandag 16 december t/m donderdag 19 december

De verslaggevers van L1 Radio gaan op zoek naar de verhalen over de overstroming van 1993. Hoezeer leeft de overstroming nog bij de slachtoffers van toen? Bestaat er nog steeds vrees, of is er inmiddels zo veel verbeterd dat dat niet meer nodig is? De verslaggevers duiken gedurende de dag op in onze radio-uitzending.
In L1LT, iedere werkdag vanaf 21:30 uur op L1 TV, iedere dag een reportage in het thema De Maas de Baas. Beelden uit 1993 komen voorbij, maar er is ook oog voor de situatie nu en voor de vraag wat iedereen kan doen om overstromingen te voorkomen.

Vrijdag 20 december: live tv-debat

Op vrijdag 20 december wordt de themaweek De Maas de Baas afgesloten met een live tv-debat vanuit de Oolderhoof in Herten. Vanaf 19:00 leiden Fabienne Nijsten en Wouter Nelissen een debat over verschillende thema’s rondom de Maas en de bescherming tegen hoogwater. Deze thema’s worden aangesneden met gasten uit de politiek, slachtoffers van de overstroming in 1993 en Limburgers die anno nu vlak langs de Maas wonen of werken.Ook de Limburgse kranten besteden uitgebreid aandacht aan de themaweek met onder meer een speciale bijlage.