PVV'er Bosman noemt PvdA'er

PVV'er Bosman noemt PvdA'er "uitgekotst halalvlees"

De PVV-statenfractie is op dit moment in spoedvergadering bijeen om de kwestie rond een uitgelekte e-mail van statenlid Cor Bosman te bespreken. Het overleg vindt plaats in Hotel Van der Valk in Urmond.

Het Roermondse PVV-statenlid zou vorig jaar PvdA-Statenlid Selcuk Öztürk hebben uitgemaakt voor "een stuk uitgekotst halalvlees" van een "Turks varken". De PVV'er zou de uitlatingen hebben gedaan in een e-mail aan zijn partijgenoten. Aanleiding voor zijn uitlatingen was een interview dat Öztürk gaf aan het blad Typisch Roermond.

Fractieleider Laurence Stassen keurt de uitspraak van Bosman af en vreest dat de e-mail de PVV ernstig schade berokkent. De e-mail was voor PVV-fractielid Harm Uringa reden om uit de PVV te stappen. In de loop van de ochtend komt de PVV-fractie met een persverklaring. Öztürk was vrijdagochtend niet voor commentaar bereikbaar.

Logo 1Limburg

Trucker ondergedoken voor Gele Hesjes: 'Gaat niet werken'

Trucker ondergedoken voor Gele Hesjes: 'Gaat niet werken'

De advocaat van de 47-jarige trucker, die vrijdag een demonstrant van de Gele Hesjes doodreed, is niet te spreken over de acties van deze groepering. "Ik vind dat gewoon een criminele organisatie, mensen die zoiets doen...", zei advocaat Richard Wagemans.

Programma's