PvdA: Minister coördinator bezuinigingen krimpgebieden

PvdA: Minister coördinator bezuinigingen krimpgebieden

De PvdA-fractie in de Tweede Kamer wil dat minister Stef Blok van Wonen de gevolgen van de rijksbezuinigingen in de krimpgebieden in kaart gaat brengen en vooraf gaat coördineren.

|

De partij dient hiertoe dinsdag een motie in. Limburg is één van de gebieden waar de bevolking het sterkst terugloopt.Omdat nu ieder ministerie zelf de bezuiniging invult is vaak niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor bepaalde regio’s en worden sommige gebieden onevenredig hard getroffen. Door de minister voorafgaand te laten coördineren wil de PvdA de economische structuur van deze gebieden op peil houden.

PvdA-Kamerlid Albert de Vries zegt dat bij de overheid de linkerhand soms niet weet wat de rechterhand doet. Dat kan er volgens hem ertoe leiden dat in krimpgebieden vlak na elkaar de plaatselijke belastingdienst, de gevangenis en de sociale verzekeringsbank sluiten.

Die combinatie zorgt ervoor dat jonge gezinnen wegtrekken, waardoor de bakker en de slager failliet gaan. 'Door een goede coördinatie kan je deze problemen voorkomen” zegt De Vries.

Logo 1Limburg

Programma's