Pubers verbeteren de wereld voor prijs

Pubers verbeteren de wereld voor prijs

'Red de Aarde' is nogal een ambitieuze naam voor een organisatie, zeker als die organisatie is opgezet door twee pubers.

Pubers die strijden tegen plofkippen, vóór bijen, tegen milieuvervuiling en tegen energieverspilling. Er is nog hoop voor de wereld, dankzij Tim (15) en Ivi (13) Huismans uit Meerssen. Zij willen graag 'wereldverbeteraar van het jaar' worden. Via Facebook kun je op hen stemmen. Meer dan 1500 'likes' hebben ze al binnen.

"Wij vinden het heel erg wat er allemaal gebeurt op onze mooie planeet," zeiden Tim en Ivi in het programma AvondGasten. En ze nodigen iedereen uit mee te doen met hun acties voor natuurbehoud. De gevleugelde uitdrukken 'verbeter de wereld, begin bij jezelf' nemen ze heel serieus. Zo werken broer en zus al 2,5 jaar bij de dierenambulance in Maastricht.

Tijdens een lange tocht naar Santiago de Compostela in Spanje met hun ouders, zagen ze heel veel mooie natuur. "Daarom moeten wij ook overgaan op veel meer duurzame materialen, zorgen dat de boskap stopt, niet meer boren naar olie in kwetsbare natuurgebieden enzovoorts."

Logo 1Limburg

Programma's