Provincie ziet geen gevaar voor aanleg Buitenring

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
De Provincie Limburg verwacht niet dat de aanleg van de Buitenring Parkstad in gevaar komt door een advies aan het Europees Hof van Justitie.
Eerder vandaag liet de Stichting Stop Buitenring weten dat ze verwacht dat de aanleg van de weg niet zal kunnen doorgaan. De advocaat-generaal schrijft in een advies aan het Europees Hof namelijk dat bij de verbreding van de A2 in Noord-Brabant onvoldoende rekening is gehouden met de natuur. Volgens de Stichting Stop Buitenring is de situatie met de randweg in Parkstad vergelijkbaar.

Plan voldoet aan eisen

De uiteindelijke uitspraak die het Europees Hof van Justitie gaat doen zal vervolgens door de Raad van State vertaald moeten worden naar de situatie van de Buitenring. Gedeputeerde Erik Koppe zegt dat de provincie er van uit gaat dat er een positieve uitspraak komt. Volgens Koppe voldoet de provincie met het plan voor de Buitenring aan de Europese eisen.

Stop Buitenring

Als het Europees Hof het advies van de advocaat opvolgt betekent dat volgens de Stichting Stop Buitenring dat er alternatieven gezocht moeten worden voor de weg. Als die alternatieven er niet zouden zijn moet er een dwingende noodzaak zijn om de weg aan te leggen en bovendien moet de natuur die verdwijnt gecompenseerd worden.