Provincie ontzet over houding Leudal inzake N280

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
De provinciale politiek heeft de gemeente Leudal overladen met kritiek.
Reden is dat Leudal weigert mee te werken aan de uitwerking van de tracékeuze voor de aanpassing van de N280 bij Baexem. Dat bleek in een statencommissie.

Verbreden en verleggen

Een meerderheid van het Limburgs Parlement koos in februari voor het verbreden en verleggen van de huidige provinciale weg dichtbij het dorp. Daarmee ging de provinciale politiek voorbij aan de wens van Leudal om een randweg om Baexem aan te leggen.

Onzorgvuldig

Het college van B en W van Leudal wil dat de provincie haar besluit opnieuw tegen het licht houdt omdat de besluitvorming onzorgvuldig zou zijn verlopen. Maar daar voelt het Limburgs Parlement niks voor. Zij laakt unaniem de opstelling van Leudal

Geschoffeerd

Fractievoorzitter Carla Brugman van GroenLinks zei zich geschoffeerd te voelen. 'Als er iets zorgvuldig is gegaan dan is het dit besluit,' aldus Brugman. Zij vindt excuses van Leudal op zijn plaats.
Opvallend was dat ook 2 van de 3 partijen die net als Leudal in februari voor een randweg waren, toch ook fel uithaalden naar de gemeente.

Democratisch

CDA-statenlid Jeu Titulaer sprak van een vreemde manoeuvre die niet zo fraai is. Hij stelde dat Leudal zich moet neerleggen bij een democratisch genomen besluit. Cor Bosman van de eenmansfractie van de Partij voor Leefbaarheid en Democratie vindt dat ook.
De VVD leverde als enige partij geen kritiek op Leudal.