Projectontwikkelaar Nieuwe Borg failliet

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Het moederbedrijf van projectontwikkelaar Nieuwe Borg in Roosteren is failliet verklaard.
Eerder werd al het bedrijfsonderdeel Nieuwe Borg Projectmanagement failliet verklaard. Drie andere bedrijfsonderdelen hebben al enige tijd uitstel van betaling.

Aangifte

Tegen het bedrijf Nieuwe Borg werd in oktober aangifte gedaan door de Bredase woningcorporatie Laurentius. Die werkte met Nieuwe Borg aan bouwplannen in Tilburg, Roermond en Gilze. Laurentius denkt voor tientallen miljoenen te zijn benadeeld bij ingewikkelde grond- en vastgoedtransacties.

Schuld 120 miljoen

Volgens curator Hubert Savelkoul heeft Nieuwe Borg veel zaken gedaan met woningcorporaties en zijn veel potentiële klanten afgehaakt door berichten in de media. Volgens de curator is de totale schuld bij Nieuwe Borg 120 miljoen euro. Schuldeisers zijn vooral financiers en banken, maar bijvoorbeeld ook architecten.

Toekomst projecten

Nieuwe Borg werkt in totaal aan 55 bouwprojecten in Nederland en België. De meeste projecten worden gebouwd in Brabant en Limburg. Het gaat om woningen, winkels en kantoren. De curator zegt dat hij probeert de projecten zelf af te maken of te verkopen.

Quote 500

Nieuwe Borg is opgericht door Peter Siebers, die met een geschat vermogen van 66 miljoen euro in de Quote 500 staat. Door de problemen bij Nieuwe Borg zijn elf werknemers hun baan kwijtgeraakt.