Programmagids Vastelaovesdinsdag 2021

Programmagids Vastelaovesdinsdag 2021

Je vindt hier een handig overzicht zodat je niks hoeft te missen!

Natuurlijk zit je bij L11 Alaaf goed tijdens de Vastelaovend. Zeker in dit bijzondere seizoen. We zorgen voor een aangepast programma zodat de vastelaovesliefhebbers thuis toch kunnen vieren. Zo kun je genieten van hoogtepunten van afgelopen jaren. 

En je kunt vandaag ook kijken naar een speciale editie van AvondGasten: Veer laote dich neet in de steek.          .

Bekijk hier het programma van dinsdag 16 februari.

09:00 | hh De Klanke van de Aovendklok

“De Klanke van de Aovendklok” is een anders-dan-anders muziekprogramma. Corona en avondklok beheersen ons leven op dit moment en daar spelen we op in met dit tweeëneenhalf uur durend programma vol bijzondere muziekfragmenten. Deze fragmenten worden thematisch en historisch gerangschikt in een aantal blokken. Denk daarbij aan thema’s als 'Waarom werden er in Maastricht met carnaval Hollandse soldatenliedjes gezongen?’ 'wat heeft de Maastrichtse hardcore-scene met vastelaovend te maken', een optreden van Pierre Cnoops bij Willem Duys in het Nederlands en De Heerlense Globetrotters in de Gert & Hermien-show.

09:00 op L1 TV

Bekijk hier de hele uitzending

11:30 | 100 Jaor Boerebroelof

Een overzicht van honderd jaar Boerebroelof in Venlo. Een evenement dat iedere carnavalsdinsdag wordt gehouden, waarbij de boeren de dienst uitmaken in de stad. Ieder jaar mag een andere vereniging uit Venlo de Boerebroelof organiseren.

11:30 op L1 TV

Bekijk hier de uitzending

11:45 | Carnavalshart - carnaval beej ons thuus

Brabant, de provincie die zwaar is getroffen door corona. Zonder het toen te beseffen zijn veel besmettingen terug te leiden tot carnaval 2020. Nu ligt alles stil, maar carnaval overslaan is geen optie.

Carnavalshart volgt achter de schermen een aantal mensen in aanloop naar de carnavalsweek.

11:45 op L1 TV

Bekijk hier de uitzending

12:10 | Waat is Vastelaovend

Carnavalsvereniging Onger ’t Viaduct uit Maasbracht en Brachterbeek heeft in samenwerking met de gemeente Maasgouw, Huis voor de Kunsten Limburg, de Provincie Limburg en enkele basisscholen een driedelige educatiefilm gemaakt genaamd: "Waat is Vastelaovend?"

12:10 op L1 TV

Bekijk hier de uitzending

13:00 | De Waolse Medammecour

L1 zendt de hoogtepunten uit de alternatieve vastelaoveszitting Waolse Medammecour uit. De hoogtepunten komen uit de zittingen uit de jaren 2000 en 2001.

13:00 op L1 TV

Bekijk hier de uitzending

16:25 | Miniatuur Optocht Tegelen

Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles zorgt ervoor dat Tegelen in 2021 toch een carnavalsoptocht krijgt. Het wordt geen traditionele optocht, maar een miniatuurversie. D'n Oeles stelde vanaf 11 november karretjes met een lengte van veertig centimeter beschikbaar, waarop deelnemers hun idee voor de optocht in het klein vorm kunnen geven.  Het resultaat, een optocht met ruim 50 karretjes, is te zien op L1.

Bekijk hier de uitzending

17:00 | Klasjenere met Bram & Ruud

Bram Holla en Ruud Stikkelbroeck uit Venlo zongen elf jaar vastelaovesliedjes geschreven door Frans Pollux. In 2008 won het duo met ‘De kriebels’ het LVK. In Klasjenere leggen Bram en Ruud uit waarom ze op het juiste moment gestopt zijn.

17:00 op L1 TV

Bekijk hier de uitzending

18:30 | Limburg Doc: Ein dingk, over Vleisboeket

In de documentaire Ein Dingk volgt filmmaker Maud van der Varst de succesvolle Roermondse vriendenformatie Vleisboeket tijdens hun afscheidsseizoen 2017/18. In zes jaar tijd is de groep uitgegroeid tot een begrip in de wereld van de vastelaovend. Met hun muziek en act hebben ze de traditionele vastelaovend weten te moderniseren voor een nieuwe generatie. Ze hebben er hun hart, ziel en al hun vrije tijd in gestopt en nu is het tijd om te stoppen met een big bang...toch? Tussen de laatste optredens door bereiden de vrienden zich voor op hun uitverkochte afscheidsconcert en daarmee op het einde van een tijdperk.

18:30 op L1 TV

Bekijk hier de uitzending

20:30 | AvondGasten - Veer laote dich neet in de steek

Maurice de Heus blikt in een XXL-versie van AvondGasten terug op het bijzondere seizoen dat (bijna) achter ons ligt. Tal van gasten uit verschillende gremia geven hun visie op het verloop van de carnaval en de gevolgen voor de toekomst. 

Tussendoor schakelen we een aantal keren live naar Gulpen, waar traditioneel het seizoen wordt afgesloten met een alternatieve Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale.

20:30 op L1 TV

Bekijk hier de uitzending

23:00 | Duo Oetgesjlaope - Hoensbroek 1998

Peter Vellinga en Piet Boonstra vormden bijna 40 jaar het Duo Oetgesjloape, een duo dat middels liedjes en actuele thema's "humor op maat" door heel Limburg bracht. In 1990 ontving het duo de Gouden Narrenkap van de SLV (Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge), één van de hoogste carnavalsonderscheidingen van Limburg.

23:00 op L1 TV

Bekijk hier de uitzending

23:30 | Unicum in Nûnem

Portret van de enige carnavalshoogheid die in dit Corona jaar in Limburg is uitgeroepen.

23:30 op L1 TV

Bekijk hier de hele uitzending

23:45 | Asnacht

Na carnaval wacht de alledaagse realiteit. De veertigjarige Marcel wil dat op de laatste Maastrichtse carnavalsavond nog even uitstellen, in deze weemoedige korte film van de Limburgse regisseur Jeroen Mourmans. Aan het eind van de laatste avond van het Maastrichtse carnaval zit Marcel (acteur Jochum ten Haaf) in een nagenoeg lege nachtbus. Als hij aan de overkant een met feestgangers gevulde bus ziet staan, besluit hij in een opwelling in te stappen. Tijdens de rit werpt Marcel zich op als gangmaker, fungeert hij als vredesstichter en biedt hij een luisterend oor. De volgende ochtend ziet Marcel zich weer geconfronteerd met de afgeschminkte, alledaagse realiteit die hij zo probeerde uit te stellen. De film was dit jaar geselecteerd voor de Gouden Kalf-competitie in de categorie korte film. Naast Ten Haaf spelen onder anderen Limburgse acteurs Kiki van Aubel, Nico de Vries en Jos Brauers, de vader van Joes, een rol.

Meer over Asnacht

Complete programmagids

Bekijk hier de complete programmagids L1 TV & L1 Radio

Luister vastelaovesmuziek non-stop op L11AlaafRadio

Klik op de afbeeling om L11AlaafRadio te luisteren
Klik op de afbeeling om L11AlaafRadio te luisteren

Luister hier L11AlaafRadio.nl

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:
Luister non-stop naar de leukste vastelaovesliedjes via L11Alaaf Radio.

Aken viert 100-jarig bestaan poppentheater Öcher Schängche

Aken viert 100-jarig bestaan poppentheater Öcher Schängche

L1mbo Top 100 25 jaar: LVK

L1mbo Top 100 25 jaar: LVK

Vastelaovesenquête: Venlonaren waarderen typisch Venlose dagen het meest

Vastelaovesenquête: Venlonaren waarderen typisch Venlose dagen het meest

Zomerfestival Festilaovend Roermond verplaatst naar september

Zomerfestival Festilaovend Roermond verplaatst naar september

Bekende vastelaovesartiesten ondergebracht in nieuwe stal

Bekende vastelaovesartiesten ondergebracht in nieuwe stal

Limburgse artiesten zingen 14 mei op de Avond Van Limburg

Limburgse artiesten zingen 14 mei op de Avond Van Limburg

Logo 1Limburg