Prinsenbos Maasbree opent op 29 juni

Prinsenbos Maasbree opent op 29 juni

Het Prinsenbos van de Aod Prinse Kompenie van carnavalsvereiniging D’n Hab uit Maasbree, dat in twee jaar tijd is omgebouwd tot natuurpark, wordt 29 juni feestelijk geopend.

't Prinseböske ligt in het gehucht Laar, ten zuiden van het dorp. In 2017 werden de eerste stappen gezet voor het project 'Greune Helde'. Het park kreeg nieuwe looppaden, een knuppelbrug en speelgelegenheden. Voor zover bekend is de vestelaovesvereniging van Maasbree de enige club met een eigen bos.
De Oud Prinsen van Maasbree wisten in 1994 een stuk grond te bemachtigen waarop ieder jaar de oud carnavalsprins een eigen boom mag planten. Zo is in de loop van jaren een bos ontstaan. Maar omdat het bos vol raakte, moest er uitbreiding komen. Die kwam er met steun van een hoveniersbedrijf, een loonbedrijf, een bank, IVN, de Provincie Limburg, de dorpsraad, het onderwijs en de buurtbewoners.
De opening is zaterdag 29 juni om 15:00uur.

Logo 1Limburg

Stapper laat fiets achter: massale inzet hulpdiensten

Stapper laat fiets achter: massale inzet hulpdiensten

Het achterlaten van een fiets bij een kasteelvijver in Tegelen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor heel wat consternatie gezorgd. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen, omdat gedacht werd dat er iemand te water was geraakt.