Prima resultaat Schimmert op WMC

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Tijdens de wedstrijd voor harmonieën en fanfares, die zaterdagavond op het WMC in Kerkrade is begonnen, heeft de fanfare van Schimmert een prima prestatie geleverd.
Fanfare St. Caecilia Schimmert onder leiding van dirigent Frenk Rouschop moest aftrappen in de concertdivisie fanfare en behaalde 94.33 punten. Caecilia speelde composities van Rob Goorhuis, Bert Appermont en Piet Swerts. Schimmert heeft op het WMC concurrentie van het Gelders Fanfare Orkest, het Christelijk Fanfarecorps "Psalm 150" uit Dinxperlo en Kempenbloei uit het Belgische Achel.
Ook de eerste harmonieën in de concertdivisie, de hoogste divisie bij de blaasmuziek, moesten aan de bak. Muziekvereniging Wilhelmina uit het Glanerbrug, bij Enschede, haalde 92 punten. De Twentenaren staan onder leiding van de Limburgse dirigent Fried Dobbelstein.
Het Bevers Harmonie-orkest uit het Wets-Vlaamse Beveren-Leie haalde een goede score van 94.75 punten. Ook de harmonieën St.-Petrus& Paulus Wolder en Sainte Cecile Eijsden komen op het WMC later deze maand uit in deze divisie.