Postbus 31 - 25 augustus 2019

Postbus 31 - 25 augustus 2019

Luister hier het felicitatieprogramma van L1, gepresenteerd door Robert Janssen, terug.

|
|

Uittips zondag 25 augustus

Deel 1

Liefhebbers van blaasmuziek kunnen terecht bij onze Belgische buren. De Torenkruiers Blaaskapel uit Bocholt organiseren vandaag het Beukenhoffestival. De volgende kapellen treden er op: Reckheimer musikanten, De Dorpsvrienden, Blaaskapel de Breethaler en als afsluiter de Torenkruiers Blaaskapel die dus een thuiswedstrijd spelen. Het programma start om 11 uur in het Beukenhofpark, dat ligt aan de Kerkstraat in Bocholt.

Het is de dag van het Oogstdankfeest in Voerendaal. Om 10.30 uur start het feest met de eucharistieviering. Verder vinden er onder andere veldactiviteiten plaats, is er een kinderboerderij en een springkussen. Een optocht van tractors start op het Kerkplein en de route eindigt op het terrein van Hoeve Cortenbach. Het evenement vindt plaats op het terrein van Hoeve Cortenbach. De entree is 1.50 euro. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. En er is natuurlijk volop eten en drinken verkrijgbaar.

Vandaag organiseert schutterij Sint Petrus Roggel het 316e bondsfeest van de Midden Limburgse Schutters Bond. Dit gebeurt in het kader van het 475 jarig bestaansfeest van Sint Petrus. Zo’n achttien schutterijen en gildes nemen deel aan de optocht die om 13.30 uur in beweging komt. Aansluitend aan de officiële opening gaan vervolgens de solisten- en beoordelingswedstrijden van start. Om 15.00 uur beginnen de schietwedstrijden voor de jeugd. Om 16.00 uur gevolgd door de volwassenen. DJ Sensation zorgt in de feesttent voor de muzikale omlijsting. Het evenemententerrein ligt aan de Berkenlaan 10 in Roggel.

Deel 2

Op deze laatste zondag van augustus vind al meer dan 20 jaar straatmarkt Voskuilenweg laats. Er staan dan ruim 150 marktkramen met louter en alleen gebruikte goederen. Scouting Amicus zorgt voor lekkers van de BBQ, Café Paniek bemenst het terras met DJ terwijl ook verderop een gezellig terras ingericht is. Straatmarkt Voskuilenweg in de wijk Molenberg in Heerlen begint om 10 uur en sluit tegen 17 uur.

Inmiddels voor de 9e keer zal er vandaag tijdens de augustuskermis in Banholt weer een kapellenfestival plaats vinden. Dat gebeurt onder het thema "Boete Boemele". Dit betekent dat er onder het genot van een hapje en een drankje genoten kan worden van gezellige muziek. Dit alles vindt plaats in de openlucht op het dorpsplein bij de kerk. De deelnemende kapellen zijn naast de Boemelkapel zelf; Stolz Ohne Holz, Die Ellenthaler Musikanten en de Holter Jonge. Er wordt gestart om 13.00 uur en de entree is geheel gratis!

Vandaag vindt op locatie bij Proeflokaal Limburg in Neer het LEF Foodfestival plaats. Het festival staat volledig in het teken van LEF: Liefde, Emotie en Food – en wordt georganiseerd door gepassioneerde foodondernemers uit de regio Zuidoost Nederland. Hou je van lekker eten of ben je benieuwd wat er in deze regio allemaal wordt gemaakt? Kom dan vooral kijken en proeven. En dat alles onder het genot van heerlijke regionale drankjes, in een sfeervolle ambiance met fijne achtergrondmuziek. Het Proeflokaal vind u aan de Doorbrand 2 in Neer en duurt van 12 tot 18 uur.

Hoe kom ik in de uitzending?

Omdat er wekelijks veel aanvragen binnenkomen is het verstandig uw aanvraag tijdig in te sturen. Bij het aanmeldformulier zie je welke zondagen nog open staan.

Uittips

Melden van tips voor de zondag. Wil je een activiteit doorgeven voor de rubriek 'Tips voor de zondag', dan kun je de informatie tijdig mailen naar postbus31@L1.nl.

In de rubriek worden alleen activiteiten gemeld die op de zondag van uitzending plaatsvinden. De toegangsprijs mag niet hoger liggen dan vijf euro. De eenmalige vermelding is gratis. De redactie behoudt het recht om, zonder opgaaf van reden, bepaalde activiteiten niet op te nemen.

Postbus 31

Iedere zondag van 09:00 tot 11:00 uur op L1 Radio. Meer informatie én uittips op L1.nl/Postbus31

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's