Postbus 31 - 22 september 2019

Postbus 31 - 22 september 2019

Luister hier het felicitatieprogramma van L1, gepresenteerd door Pieter Kiewied, terug.

|
|

Uittips

Pomologisch Genootschap Limburg (PGL) organiseert vandaag een Euregionaal Appel & Perenfestival in Schimmert. Je kunt er wel vierhonderd verschillende appel- en perenrassen bewonderen. Er zijn rondleidingen met uitleg over de hoogstamteelt van weleer maar ook de moderne fruitteelt komt aan bod. Ook kun je de verwerking van het fruit van dichtbij meemaken. Natuurlijk zijn er ook allerlei lekkernijen te proeven; overheerlijke fruitpannenkoeken en smakelijke fruitvlaaien worden ter plekke in een houtoven gebakken. De kinderen kunnen er zelfs een eigen fruitvlaaike ‘bakken’. Verder zijn er diverse infostands, oude tractoren en live muziek de Waltina Muziekkapel. Je bent van harte welkom op het domein ‘Hof van Oensel’, Haagstraat 5 in Schimmert. Open van 10:30 tot 17:30 uur. Entree en parking zijn gratis.

De dames van ZijActief Limburg hebben voor vandaag een tweedehands kledingmarkt in Amby in Maastricht op het programma staan. Kleding voor iedereen met vooral veel kinderkleding. De markt gaat door in Gemeenschapshuis Amyerhoof op het Severenplein in Amby Maastricht van 10:30 tot 14:30 uur. De toegang is gratis.

Wandelvereniging De Grenstrappers Neeritter organiseert vandaag haar najaarswandeltocht. Deze voert je door de omgeving van Neeritter, Kessenich en Thorn. U kan kiezen uit een tocht van 7,5 – 15 of 25 km. Vertrek en aankomst is bij café Scheepers-Hansen, Bosstraat 10 in Neeritter. Starten tussen nu en uiterlijk 14:00 uur. Deelnemen kost € 2,50 voor niet-leden van de wandelbond.

Tweedehands kinderkleding en speelgoed vind je vandaag in Weert. In zaal de Hook op de Biest 112 gaat deze beurs door van 10:00 tot 13:00 uur. Er zijn ongeveer 30 verkopers die hun spullen aanbieden. De entree is gratis.

Vandaag is het Open Manegedag bij Renstal Venhof in Herkenbosch. Je kan er paarden kijken, pony rijden en genieten van allerlei demonstraties. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten en op het terras is er genoeg eten en drinken voor iedereen. Renstal Venhof vindt u op het adres Venhof 2 in Herkenbosch. Open van 13 tot 18:00 uur en de entree is gratis.

Ten noordoosten van Montfort ligt natuurgebied ’t Sweeltje. Aan de zuidzijde van dit bosgebied stroomt de Vlootbeek als overgang van bos - naar landbouwgebied. Dit voormalige stuifduin gebied is zeer reliëfrijk en voornamelijk begroeid met naaldbomen, die bedoeld waren voor de mijnbouw. Het Munnichsbos daarentegen is een prachtig en bijzonder bos met een rijke flora en fauna dat vooral bekend is door de vele vogelsoorten die er voorkomen, zoals de havik en de zwarte specht. Een gids van VVV Midden Limburg neemt je mee voor een mooie wandeling door deze aparte omgeving. Honden mogen, mits aangelijnd, meewandelen. De wandeling start om 14.00 uur vanaf de Parkeerplaats bij Zwembad ’t Sweeltje aan de Waarderweg 1 in Montfort. Deelnemen kost € 5,-.

Hoe kom ik in de uitzending?

Omdat er wekelijks veel aanvragen binnenkomen is het verstandig uw aanvraag tijdig in te sturen. Bij het aanmeldformulier zie je welke zondagen nog open staan.

Uittips

Melden van tips voor de zondag. Wil je een activiteit doorgeven voor de rubriek 'Tips voor de zondag', dan kun je de informatie tijdig mailen naar postbus31@L1.nl.

In de rubriek worden alleen activiteiten gemeld die op de zondag van uitzending plaatsvinden. De toegangsprijs mag niet hoger liggen dan vijf euro. De eenmalige vermelding is gratis. De redactie behoudt het recht om, zonder opgaaf van reden, bepaalde activiteiten niet op te nemen.

Postbus 31

Iedere zondag van 09:00 tot 11:00 uur op L1 Radio. Meer informatie én uittips op L1.nl/Postbus31

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's