Postbus 31 - 15 september 2019

Postbus 31 - 15 september 2019

Luister hier het felicitatieprogramma van L1, gepresenteerd door Robert Janssen, terug.

|
|

De uittips voor zondag 15 september

Er is vandaag een interessante rondleiding over de historische begraafplaats aan de Akerstraat in Heerlen. Onder deskundige leiding van Heerlenkenner Jan Teunissen worden in het kader van 75 jaar bevrijding vele plekken bezocht waar oorlogsslachtoffers zijn gevallen. Gaandeweg krijgen ook diverse andere grafmonumenten de nodige aandacht. En ook komt de historie van Heerlen nadrukkelijk in beeld. De rondleiding begint vanaf de Stadsbegraafplaats Akerstraat 35 in het centrum van Heerlen, en begint precies om 13.00 uur.

Wandelsportvereniging Wandellust Leudal heeft vandaag zijn najaar wandeldagen. Gestart wordt vanaf de thuisbasis van handboogschutterij ‘Roos in Bloei’ aan de Berkenlaan 8 in Roggel. Er kan worden gekozen uit verschillende afstanden, van 5 tot 30 kilometer. Gestart kan worden tot 14 uur. Tenminste voor de kortere afstanden.

Nederweert staat vandaag in het teken van Americana Village. Er is een grote expositie van Amerikaanse voertuigen, zoals hotrods, lowriders, pickups, oldtimers en bikes. Ook worden bezoekers weer verwend met heerlijke authentieke Amerikaanse muziek. Dat gebeurt onder het genot van een hapje en een drankje. Verder zullen de barbier, stylisten en visagisten niet ontbreken. Americana Village is te vinden in het centrum van Nederweert, oftewel het Raadhuisplein en duurt van 10 tot 20 uur.

Het is vandaag Open Monumentendag en zo kunt u bijvoorbeeld terecht in het Bakhoes van Wielerhof in Swalmen. Hier kunt u zien hoe nog op ambachtelijke manier vlaai wordt gebakken. Dat gebeurt in een hout gestookte oven uit het jaar 1774. Na bezichtiging kunt u uiteraard genieten van een vers stukje vlaai en een lekker kopje koffie. Het Bakhoes van Wielerhof in Swalmen is geopend

van 10:30 tot 17:00 en is te vinden in het Buurtschap Wieler in Swalmen.

Fanfare Wilhelmina Vlodrop organiseert haar jaarlijkse boerenoogstfeest. Er is muziek van de jeugdorkesten, het jachthoornblazerskorps St. Hubertus en van de gezamenlijke fanfares van Vlodrop en Maria Hoop. Ook zijn er vele activiteiten voor jong en oud. Verder is er een kleine markt met handgemaakte producten en ook een imker en wijnmaker zijn aanwezig, net als oude tractoren en werktuigen. Het adres is Koebroekweg 1 in Vlodrop. Het boerenoogstfeest duurt van 14 tot 18 uur.

De Nederlandse Teckel Club organiseert vandaag het jaarlijkse Teckelrennen, en wel in Ospel. Het wordt een gezellige middag voor jong en oud. De teckels worden ingedeeld in leeftijdsklassen en strijden vervolgens om de snelste tijd. Op het terrein is muziek, horeca, standjes en een grote tent waardoor het aangenaam vertoeven is voor een breed publiek. Toegang en deelname is gratis. Het teckelrennen start om 13.00 uur. Het is allemaal te doen bij Hondenschool ’t Peelhofke, Meijelsedijk 119 in Ospel.

Hoe kom ik in de uitzending?

Omdat er wekelijks veel aanvragen binnenkomen is het verstandig uw aanvraag tijdig in te sturen. Bij het aanmeldformulier zie je welke zondagen nog open staan.

Uittips

Melden van tips voor de zondag. Wil je een activiteit doorgeven voor de rubriek 'Tips voor de zondag', dan kun je de informatie tijdig mailen naar postbus31@L1.nl.

In de rubriek worden alleen activiteiten gemeld die op de zondag van uitzending plaatsvinden. De toegangsprijs mag niet hoger liggen dan vijf euro. De eenmalige vermelding is gratis. De redactie behoudt het recht om, zonder opgaaf van reden, bepaalde activiteiten niet op te nemen.

Postbus 31

Iedere zondag van 09:00 tot 11:00 uur op L1 Radio. Meer informatie én uittips op L1.nl/Postbus31

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's