Postbus 31 - 01 september 2019

Postbus 31 - 01 september 2019

Luister hier het felicitatieprogramma van L1, gepresenteerd door Robert Janssen, terug.

|
|

Uittips zondag 25 augustus

Het is vandaag Steyler Dag. Dan kan in het maasdorp Steyl een kijkje worden genomen op zo’n dertig culturele en toeristische locaties. Deelnemers zijn onder meer het Missiemuseum, het Limburgs Schutterijmuseum en ook de Tiendschuur. Tevens zullen verschillende verenigingen uit Steyl zich presenteren. Ook doen enkele lokale horecabedrijven mee en houden zes kunst-ateliers open huis. Het programma bestaat uit lezingen, exposities, rondleidingen en muziek. De Steyler Dag is een initiatief van de stichting Stijlvol Steyl en duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Het veertiende Internationaal Classic USA Car Treffen in Reuver staat vandaag weer op het programma. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot het grootste in zijn soort in Europa. Tientallen Amerikaanse auto’s tot het bouwjaar 1978 zijn er te bewonderen. Verder is er de hele dag live muziek uit de jaren 60 en 70. De entree is 3 Euro voor bezoekes vanaf 14 jaar. Het duurt van 10 tot 17 uur en vindt plaats op het evenemententerrein de Paardenvriend, Bergerhofweg 1 in Reuver.

Kunstenaars uit Ulestraten openen vandaag voor de zevende keer hun deuren voor het publiek. Dat gebeurt onder de noemer Kunst in ’t dörrep. De deelnemers laten u in hun eigen huis of atelier kennis maken met verschillende vormen van hedendaagse kunst. Tijdens de route kunt u de verschillende kunstenaars ontmoeten en hun werken bekijken. En vanzelfsprekend zijn de werken te koop. Kunst in 't dörrep duurt van 11 tot 17 uur.

Na de succesvolle start op 5 mei vervolgt Jazzclub Vaals 1979 haar jubileum-seizoen vandaag in Hoeve de Linde te Vaals. Het optreden van Papa Dre Dixie Parades start om 11 uur en duurt tot 13.30. De entree is gratis. Het adres is van Hoeve de Linde is Schuttebergsweg 5 in Vaals.

Vandaag is het schuttersfeest van Stadsschutterij Sint Sebastianus Heerlen. De feestelijkheden worden om 12 uur gestart met een schuttersoptocht door de wijk Molenberg. Met daarna natuurlijk de diverse traditionele schutters-activiteiten waaronder het schieten op de ‘bölkes’. Aansluitend zorgt de band Knallermann voor de nodige "stimmung" in de tent. Het gebeurt allemaal op het feestterrein in de buurt van sportpark De Kaldeborn in de wijk Molenberg. En schutterij Sint Sebastianus heet u van harte welkom.

Vandaag houdt mannenkoor Geulklank Valkenburg zijn jaarlijkste Knoetsfeest. Knoetsen is in het dialect ‘met elkaar klinken, drinken en praten’. Dat gebeurt al bijna 40 jaar op de eerste zondag van september. Het is inmiddels een feest voor de gehele Valkenburgse bevolking, maar iedereen is van harte welkom op het pleintje aan de burgemeester Hens-singel. Er zijn buffeten en er is gezellige muziek. Het Knoetsfeest begint om 13 uur en is gratis.

De stichting Wandelen Baarlo heeft weer de Septemberwandeling. Inmiddels alweer voor de 15e keer. Zowel bij de startlocatie als op beide pauzelocaties ontbreekt het de wandelaars aan niets. Er is koffie met vlaai en heerlijke zelfgemaakte soep. De routes lopen door de buitengebieden van Baarlo en dan langs de nieuwe kunstwerken die in het kader van 800 jaar Baarlo zijn geplaatst. Er kan nog tot 14 uur worden gestart, het adres is aan de Pratwinkel 5 in Baarlo.

Hoe kom ik in de uitzending?

Omdat er wekelijks veel aanvragen binnenkomen is het verstandig uw aanvraag tijdig in te sturen. Bij het aanmeldformulier zie je welke zondagen nog open staan.

Uittips

Melden van tips voor de zondag. Wil je een activiteit doorgeven voor de rubriek 'Tips voor de zondag', dan kun je de informatie tijdig mailen naar postbus31@L1.nl.

In de rubriek worden alleen activiteiten gemeld die op de zondag van uitzending plaatsvinden. De toegangsprijs mag niet hoger liggen dan vijf euro. De eenmalige vermelding is gratis. De redactie behoudt het recht om, zonder opgaaf van reden, bepaalde activiteiten niet op te nemen.

Postbus 31

Iedere zondag van 09:00 tot 11:00 uur op L1 Radio. Meer informatie én uittips op L1.nl/Postbus31

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's