Populariteit Frans Timmermans stijgt tot grote hoogte

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken is ongekend populair volgens een peiling die Maurice de Hond zondag publiceerde.
Maar liefst 88 procent van de ondervraagden heeft een positief oordeel over de minister uit Heerlen.

Toespraak

Frans Timmermans hield maandag bij de VN in New York een emotionele toespraak over de vliegramp in Oost-Oekraïne. De bewindsman oogstte daarvoor wereldwijd lof. ,,Nooit eerder heb ik zulke positieve cijfers gemeten voor het optreden van Nederlandse bewindslieden'', aldus De Hond. ,,Ook onder kiezers van PVV en SP scoort minister Timmermans rond de 70 procent positief.''
Bijzonder en mooi dat in koffiehuis bij
gebouw in NY de woorden uit speech van
op bord staan.

— Robbert Morée (@RobbertMoree)
Ook over premier Mark Rutte en over de Nederlandse regering waren de ondervraagden positief. Bij Rutte zei 74 procent een positief gevoel te hebben, 82 procent zei dat over de regering.

Dag van Nationale Rouw

Voor deze peiling ondervroeg De Hond vrijdag en zaterdag ruim 2500 mensen over allerlei aspecten van de vliegramp van vorige week donderdag in het oosten van Oekraïne, waarbij bijna 300 mensen omkwamen. Ook de dag van Nationale Rouw is positief ontvangen: 61 procent oordeelt positief over het verloop ervan. 22 procent is ‘vrij positief’.

Bang voor oorlog

De meeste mensen (56 procent) zijn niet bang dat de situatie tussen Rusland en het Westen escaleert tot een oorlog. Iets meer dan een derde is daar juist wel bang voor. Ook is een meerderheid voor maatregelen tegen Rusland. Vooral het op een laag pitje zetten van de handelsbetrekkingen wordt als mogelijkheid gezien: 59 procent van de ondervraagden noemt die maatregel.

Niet naar WK

Ook vindt bijna de helft (48 procent) dat Nederland niet zou moeten meedoen aan het WK voetbal van 2018.
Timmermans en de Russen: 'Je moet je positie heel goed kennen en je er niet vanaf laten lullen, anders ben je weg.'

— Vrij Nederland (@vrij_nederland)