Politie: 'Botten Gronsveld menselijk, link Tanja Groen voorbarig'

Afbeelding ter illustratie © L1
De botten die zijn gevonden bij een akker aan de Keerderweg in Gronsveld zijn menselijk. Dat bevestigt de politie.
Eerst was nog onzeker of het om menselijke botresten zou gaan, maar nader onderzoek heeft uitgewezen dat het botten van een been zijn. De politie heeft ook onderzoek gedaan in de omgeving van de vindplaats. Zo is er een scan uitgevoerd en is een berg grond afgegraven. Daarbij is niks aangetroffen.
Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt hoe oud de botten zijn en daarnaast wordt gekeken of er iets kan worden gezegd over het geslacht van de persoon, of nog DNA-onderzoek mogelijk is en of er een leeftijdsbepaling kan worden gedaan.
De botten worden maandag naar het NFI gestuurd.

Tanja Groen

De ouders van Tanja Groen wachten gespannen op nieuws over de botten die gevonden zijn bij een akker in Gronsveld. Verder willen ze nog geen enkel commentaar geven. De politie heeft zaterdagavond na een tip van een wandelaar de botten gevonden. Volgens een woordvoerder van de politie is het nog erg voorbarig om te spreken over mogelijke sporen van Tanja Groen. Daarnaast zijn er meer zogeheten 'cold case' zaken in Zuid-Limburg. Het gaat dan om dossiers die onopgelost zijn.

Vermissing

Groen woonde in Gronsveld toen ze verdween in 1993. Ze verdween dat jaar in de nacht van 31 augustus op 1 september toen ze na een studentenfeestje in Maastricht terugfietste naar haar kamer in het dorp. Van haar is sindsdien geen enkel spoor teruggevonden. In 2012 stond de zaak weer in het middelpunt van de belangstelling nadat er in de Maas een fiets werd gevonden na de tip van een wichelroedeloper. Ook dat leverde uiteindelijk niets op.

Nachtelijke schreeuw

De politie heeft vlak na de vermissing in 1993 ook onderzoek gedaan in de omgeving van de akker in Gronsveld. Er is toen midden in de nacht door een omwonende een schreeuw gehoord. De politie heeft nooit kunnen achterhalen of het een dierlijke of een menselijke schreeuw is geweest.