Politieagent en zanger uit Geleen wordt nieuwe Vorst Marot

Politieagent en zanger uit Geleen wordt nieuwe Vorst Marot

Politieagent en zanger Jan Janssen wordt de nieuwe Vorst Marot bij Sjtadsvastelaovesvereniging De Marotte Zitterd.

De Marotte Zitterd melden dat Janssen, woonachtig in Geleen, op 4 januari 2020 wordt geïnstalleerd. Janssen volgt Frits van Beek op die in juni 2018 plotseling opstapte. Afgelopen zomer besloten drie ondersteunende Sittardse vastelaovesorganisaties de samenwerking met de Marotte op te zeggen uit onvrede over het te voeren beleid. Aan Janssen is de taak om de Sittardse vastelaovesvereniging in rustiger vaarwater te leiden. Lees hier het persbericht van De Marotte Zitterd:

“’t Laeve is om risico’s te numme EN om herinneringe te make!”

Veelzijdige Jan Janssen benoemd tot Vorst Marot

Sittard – De Wieze Raod van de Sittardse stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd heeft in haar vergadering de heer Jan Janssen gekozen als Vorst Marot. Tijdens de oetruipingsaovend op 4 januari 2020 in het Forum theater wordt hij geïnstalleerd als Vorst Marot Jan I.

Jan Janssen, in het dagelijks leven werkzaam bij de politie, is getrouwd met Agnes en vader van twee zoons, Jan-Willem en Casper. Jans vader was medeoprichter en jarenlang vorst van de carnavalsvereniging in Puth. De ouders van Agnes waren ook echte carnavalisten. Zoon Casper was in 2014 stadsprins van de Flaarisse, Jan-Willem zijn adjudant. Kortom vastelaovend al generaties lang met de paplepel ingegeven!

Veelzijdig

Jan is woonachtig in de Waereldsjtad, op een plek met uitzicht op het Marotterijk. Met Jan heeft de Marotte een veelzijdig Vorst Marot binnen gehaald. Hij was jarenlang fanatiek zaal- en veldvoetballer en speelde tennis. Hij was lid van de toneelvereniging in Puth, speelde daar ook in menige revue en zong in het jongerenkoor Popularum.

Zingen is Jans grote passie. Hij stond met de groep Veer-Veere op alle grote podia in Limburg, waaronder ’t Kanón van ’t Balkón, en maar liefst vier keer in de finale van het LVK. In 2007 scoorde de groep met de latere meezinger ‘Ko zak door’ een verdienstelijke tweede plek. Met de foute feestband Sorry voor de Krekels treedt hij al tien jaar op. Zo ook tijdens het jaarlijkse smartlappenfestival in Sittard. Daarnaast is hij ook als presentator actief. Bijvoorbeeld van de Lederhosenland modeshow, beierkiene bij Ich & Dich, recepties van het alternatief sjöttefees en de middag voor verstandelijk gehandicapten Simme saame tijdens het oktoberfeest. En wie de Zittesje revue bezoekt, ziet hem schitteren als de financieel directeur van de schouwburg, die kanaries houdt als hobby.

Waarom Vorst Marot?

Op de vraag “Waarom Vorst Marot?” heeft Jan een duidelijk antwoord. “Geloof het of niet, dit stond al jaren op nummer 1 van mijn bucket list. En ik besef dat het instapmoment misschien niet het meest gunstige moment is, maar ik ben nu wel gevraagd. Vastelaovend is een feest van het volk en het moet verbroederen. Overal speelt wel eens iets. Ik spreek de hoop uit dat veer mit zien alle mótte prebeiere ’t verleje te vergaete en de toekóms waerd vénje om veur te laeve! We moeten het spel van vastelaovend weer samen kunnen spelen! Met respect voor elkaar. Alles voor het behoud van die mooie eeuwenoude Zittesje vastelaovend. Spreek mij gerust aan, ik luister naar iedereen! Dat alles passend bij mijn lijfspreuk ‘’t Laeve is om risico’s te numme EN om herinneringe te make!’”.

Finalisten Midde Limburgs Leedjes Festival bekend

Finalisten Midde Limburgs Leedjes Festival bekend

Vakjury LVK buigt zich over 185 vastelaovesleedjes

Vakjury LVK buigt zich over 185 vastelaovesleedjes

Bekendmaking 60 halvefinalisten LVK 2020

Bekendmaking 60 halvefinalisten LVK 2020

Kaarten voor Halve Finales LVK 2020 zijn gratis

Kaarten voor Halve Finales LVK 2020 zijn gratis

Klasjenere met Luc en Bram Volders

Klasjenere met Luc en Bram Volders

L1mburg Centraal: Minder inzendingen voor LVK

L1mburg Centraal: Minder inzendingen voor LVK

Logo 1Limburg