Podium voor Etan Huijs, Marjon Lambriks, Dishwasher_ en Zonzo Compagnie

Podium voor Etan Huijs, Marjon Lambriks, Dishwasher_ en Zonzo Compagnie

Zaterdag 15 januari 09:00 | 09:55 | 12:05 | 13:35 | 15:00, zondag 16 januari 09:00 | 09:55 | 12:05 | 13:35 | 15:00, maandag 17 januari 14:00 | 15:15, dinsdag 18 januari 13:30, woensdag 19 januari 14:00 | 15:15, donderdag 20 januari 13:30 en vrijdag 21 januari 14:00 | 15:15 op L1 TV

Voor de tweede keer tijdens de coronacrisis krijgt de Limburgse cultuur een extra podium op televisie: acht afleveringen van het programma Tot overmaat van ramp, een gezamenlijk project van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1.

TV en online
Tot overmaat van ramp is zowel een tv-programma als een online project. De optredens worden ook verspreid via de online kanalen van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1. Samen goed voor honderdduizenden volgers (#TOVR).

Etan Huijs, singer-songwriter uit Venray, begon op zijn 17e begon met muziek maken. Een muzikant die zijn hart inzet om muziek te scheppen én te spelen. Hij zit op het kruispunt van melancholische folk en melodieuze pop. Treedt op in binnen en buitenland – van Zomerparkfeest in Venlo tot Paradiso in Amsterdam. Daarnaast geeft Etan muziekworkshops aan groep 6 en 7 op twee basisscholen in Venray. “Een muzikant moet hard knokken om zijn dromen waar te maken. Ik wil in de toekomst albums blijven uitbrengen. Ik hoef geen hit te scoren, maar wil dat mijn muziek gewaardeerd wordt. “

In het Spiegelgesprek ontmoet Servé Hermans zangeres Marjon Lambriks.

Dishwasher_ maakt jazz voor de niet-jazzgelovigen. De drie wasmachines die tot uw dienst staan, proberen alle mogelijke muren tussen genres weg te schrobben om een fris ruikend geluid te creëren. Door een grote bewondering voor computer geproduceerde muziek benadert het trio hun vrij conventionele instrumenten zodanig dat er geen associatie meer is met een klassiek jazztrio.

Op een nacht spoelt een jongen zonder herinneringen aan op het strand. Na ontmoetingen met allerlei kleurrijke figuren leert hij de regels van het spel. Of beter: leren de anderen het meest van hem in dit sprookje voor hoofd en hart. Over het universele verlangen naar een thuis? Deze voorstelling – van Zonzo Compagnie uit Antwerpen - was in de winter-editie van Cultura Nova te zien hier in Theater Heerlen – zonder publiek helaas. Zodra de lichten doven word je ondergedompeld in een zintuiglijke wereld. Waar nu eens de muziek, dan weer film of tekst je loodsen door de gevoels- en belevingswereld van het ‘aanspoelkind’. Een voorstelling die kinderen niet onderschat in hun denkvermogen maar stimuleert.

Iedere aflevering van Tot overmaat van ramp eindigt met een kroegverhaal van Simon Carmiggelt, voorgedragen door Michel Sluysmans, (Uit de bundel: Alle kroegverhalen), met Rob Mennen op piano.

Tot overmaat van ramp

Tot overmaat van ramp is zowel een tv-programma als een online project waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek tijdens de coronacrisis.

Het programma is samengesteld door L1 en Toneelgroep Maastricht. De presentatie en interviews worden verzorgd door Michel Sluysmans en Servé Hermans, artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht. De opnames vonden plaats in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

Alle afleveringen zie je via L1.nl/L1TOVR of onze speciale #L1TOVR YouTube-playlist.

Óngerwaeg is druk met worstenbroodjes in Stevensweert

Óngerwaeg is druk met worstenbroodjes in Stevensweert

Waar is Óngerwaeg deze week?

Waar is Óngerwaeg deze week?

Marotte roepen geen stadsprins uit in Sittard

Marotte roepen geen stadsprins uit in Sittard

Alle voorstellingen van de Medammecour uitgesteld

Alle voorstellingen van de Medammecour uitgesteld

Lichtstoet van Schinveld verhuist naar 2 april

Lichtstoet van Schinveld verhuist naar 2 april

L1mburg Centraal - 16 januari 2022

L1mburg Centraal - 16 januari 2022

Logo 1Limburg

Preventiecampagne suïcide: 'Dankbaar voor het leven'

Preventiecampagne suïcide: 'Dankbaar voor het leven'

Kimberly Verwoert (20) uit Roermond probeerde op haar zeventiende een einde aan haar leven te maken. Ze is blij dat ze er nu over kan vertellen, dat die poging is mislukt. De jonge vrouw is nu gelukkig en heeft haar leven op de rit. Ze volgt een opleiding,…

Programma's