Podium voor BlabberMouf, Ger Koopmans, Madoux en Mami Izumi

Podium voor BlabberMouf, Ger Koopmans, Madoux en Mami Izumi

Tot overmaat van ramp - aflevering 15

Zondag 28 februari 14:00 | 15:30 | 18:00 | 21:00, dinsdag 2 maart 13:25 | 14:30 | 15:45 | 21:00 en vrijdag 5 maart 14:20 | 16:30   op L1 TV

Voor de tweede keer tijdens de coronacrisis krijgt de Limburgse cultuur een extra podium op televisie. Er komen acht nieuwe afleveringen van het programma Tot overmaat van ramp, een gezamenlijk project van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1.

TV en online

Tot overmaat van ramp is zowel een tv-programma als een online project. De optredens worden ook verspreid via de online kanalen van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1. Samen goed voor honderdduizenden volgers (#L1TOVR).

BlabberMouf trekt met zijn hiphop door heel Europa. Naar eigen zeggen werd hij door de jaren heen hartelijk ontvangen door Hip Hop-volkeren in Griekenland, Duitsland, Rusland, Litouwen, Bulgarije, Zwitserland, Luxemburg, België en Italië. De hoofdstad van Colombia, Bogota, was zijn eerste stap buiten het Europees continent. En vandaag weer gewoon in Heerlen met zijn snelle, tempo-wisselende raps.

In het Spiegelgesprek ontmoet Servé Hermans gedeputeerde Ger Koopmans van Cultuur.

Duistere en dromerige popsongs zijn het handelsmerk van singer/songwriter Madoux. Ze debuteerde vorig jaar met een eerste single. Ze begon liedjes te schrijven in haar tienerkamer nadat ze de oude, klassieke gitaar had opgepikt die haar grootvader haar had nagelaten. De scheiding van haar ouders, de ups en downs van tienerliefdes – Madoux probeerde troost te vinden in de muziek. Muziek kreeg ze mee van thuis. Talking Heads, Fleetwood Mac, the Beatles, David Bowie. Ze studeerde aan de befaamde rockacademie in Tilburg, waar ze haar liefde verklaarde aan indiemuziek.

Waarom is het belangrijk je eigen dromen achterna te gaan? In de voorstelling Dreamers reflecteert choreograaf Mami Izumi op onze samenleving door de blik van de amusementsindustrie. Met een overdaad aan vreugde en verondersteld geluk. Izumi komt uit Japan en belandde in 2015 in Maastricht. Haar voorstelling was eind vorig jaar te zien tijdens de corona-proof winter-editie van Cultura Nova. Hoe kunnen we onze identiteit vinden in een wereld waarin we voortdurend oppervlakkige rollen moeten aannemen? Een wereld waarin we deel uitmaken van sociale kringen om geaccepteerd te worden? Kijk naar vijf breakdancers met hun persoonlijke verhalen, ervaringen, worstelingen, wensen, dromen én het verlangen om hun eigen plek te vinden in onze samenleving.

Iedere aflevering van Tot overmaat van ramp eindigt met een kroegverhaal van Simon Carmiggelt, voorgedragen door Michel Sluysmans, (Uit de bundel: Alle kroegverhalen), met Rob Mennen op piano.

Tot overmaat van ramp

Tot overmaat van ramp is zowel een tv-programma als een online project waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek tijdens de coronacrisis.

Het programma is samengesteld door L1 en Toneelgroep Maastricht. De presentatie en interviews worden verzorgd door Michel Sluysmans en Servé Hermans, artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht. De opnames vonden plaats in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

Alle afleveringen zie je via L1.nl/L1TOVR of onze speciale #L1TOVR YouTube-playlist.

Persconferentie Rutte op alle kanalen van L1

Persconferentie Rutte op alle kanalen van L1

Óngerwaeg en het zwembad van Nieuwstadt

Óngerwaeg en het zwembad van Nieuwstadt

Limburg in Beweging - kracht: armen rug en borst - 13 april 2021

Limburg in Beweging - kracht: armen rug en borst - 13 april 2021

L1mburg Centraal - 12 april 2021

L1mburg Centraal - 12 april 2021

L1mburg Centraal: chauffeurs staken voor meer loon, staalindustrie volgt snel

L1mburg Centraal: chauffeurs staken voor meer loon, staalindustrie volgt snel

L1mburg Centraal: zijn MVV en Roda JC klaar voor de derby?

L1mburg Centraal: zijn MVV en Roda JC klaar voor de derby?

Logo 1Limburg

Programma's