Podium voor Bart Storcken, Petra Stienen, Couple en Cultura Nova

Podium voor Bart Storcken, Petra Stienen, Couple en Cultura Nova

Tot overmaat van ramp - aflevering 14

Zondag 21 februari 14:00 | 15:30 | 18:00 | 21:00, dinsdag 23 februari 13:25 | 14:30 | 15:45 en vrijdag 26 februari 14:20 | 16:30 | 21:00 op L1 TV

Voor de tweede keer tijdens de coronacrisis krijgt de Limburgse cultuur een extra podium op televisie. Er komen acht nieuwe afleveringen van het programma Tot overmaat van ramp, een gezamenlijk project van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1.

TV en online

Tot overmaat van ramp is zowel een tv-programma als een online project. De optredens worden ook verspreid via de online kanalen van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1. Samen goed voor honderdduizenden volgers (#L1TOVR).

Hij is presentator, organisator, liedjesschrijver, denktank en bovenal muzikant. Dat allemaal is Bart Storcken. “Zijn enthousiasme zorgt dat je hem blijft volgen. Niet alleen Barts lach onthoud je, zijn muzikaliteit en creativiteit maken hem tot een veelzijdig persoon die je graag bij je hebt.” Rowwen Hèze-accordeonist Tren van Enckevort is bepaald niet zuinig in zijn woorden als ie het heeft over Bart. En Bart zelf wil vooral mensen enthousiasmeren, samenbrengen of over een streep trekken? Met zijn brede lach als breekijzer. Met Bart in de buurt denk je niet aan corona.

In het Spiegelgesprek ontmoet Servé Hermans de Roermondse politica en publicist Petra Stienen.

Couple is een internationaal elektrische jazzband - gevormd door twee koppels. Het ene koppel bestaat uit Umberto Odone (op drums) en Louise van den Heuvel (op bas). Samen het ritmische fundament van de band. Het andere koppel bestaat uit Hyungjin Ee (op saxofoon) en Chae Yeon Lee (toetsen). Zij maken door hun ijzersterke harmonie en melodieën de band Couple tot een interessante mix tussen het dansbare en het sentimentele. Dat klinkt in elk geval spannend.

Voor de eerste keer in 30 jaar was er geen Cultura Nova in de zomer van 2020. Dus terug naar fijnere tijden. De zomer van 2015. Op de plek waar de Lange Lies en de Lange Jan stonden, brachten twee wereldberoemde Franse gezelschappen, Groupe F en Les Plasticiens Volants een groots vuurwerkspektakel en enorme ballonnencreaties. Een eigen productie van festival Cultura Nova. Ter herinnering aan de twee beroemde schoorstenen - symbolen van de mijnindustrie in Heerlen. Een show die terug keek naar het ontstaan van de steenkoolmijnen, de glorietijd, het naderende einde en het verval. Om vervolgens, met respect voor het verleden, vooruit te kijken naar de toekomst.

Iedere aflevering van Tot overmaat van ramp eindigt met een kroegverhaal van Simon Carmiggelt, voorgedragen door Michel Sluysmans, (Uit de bundel: Alle kroegverhalen), met Rob Mennen op piano.

Tot overmaat van ramp

Tot overmaat van ramp is zowel een tv-programma als een online project waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek tijdens de coronacrisis.

Het programma is samengesteld door L1 en Toneelgroep Maastricht. De presentatie en interviews worden verzorgd door Michel Sluysmans en Servé Hermans, artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht. De opnames vonden plaats in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

Alle afleveringen zie je via L1.nl/L1TOVR of onze speciale #L1TOVR YouTube-playlist.

Aandacht voor Franz Mihelic in Wunderbar

Aandacht voor Franz Mihelic in Wunderbar

L1 Vandaag: het dagboek van Lieke Mooren in de tweede lockdown

L1 Vandaag: het dagboek van Lieke Mooren in de tweede lockdown

Weekend vrij zonnig, vrijdag koude wind

Weekend vrij zonnig, vrijdag koude wind

L1mburg Centraal: Richie Backfire! Plein eerste hardcore-punk plein ter wereld

L1mburg Centraal: Richie Backfire! Plein eerste hardcore-punk plein ter wereld

L1mburg Centraal: Eén jaar corona in Limburg

L1mburg Centraal: Eén jaar corona in Limburg

L1mburg Centraal: Les in een kerk

L1mburg Centraal: Les in een kerk

Logo 1Limburg

Programma's