Waar moet je als beginnende band rekening mee houden anno nu en wat heeft het verleden ons geleerd? Je hoort het in de eerste Pop in Limburg podcast!

Vanaf vandaag verschijnt er een tweemaandelijkse podcast op L1.nl. 'Pop In Limburg - de podcast' is een productie van L1 in samenwerking met Stichting Popmuziek Limburg. In de podcast gaat presentator Tim Op het Broek dieper in op de ontwikkeling van de popmuziek in onze provincie. Waar moet je als beginnende band rekening mee houden anno nu en wat heeft het verleden ons geleerd? Welke bands moet je gehoord hebben en welke concerten en festivals mag je niet missen? En natuurlijk de rock 'n' roll verhalen back en frontstage.

In de eerste podcast een gesprek met Marco Roelofs, zanger van De Heideroosjes. De punkband uit Horst besloot zeven jaar geleden te stoppen maar maakte dit jaar bekend nog één keer bij elkaar te komen om hun dertig-jarig bestaan te vieren. De concerten waren binnen een mum van tijd uitverkocht.

Op het moment van de opname maakte Marco bekend dat hij nog niet is gevraagd voor de jubileum editie van Pinkpop volgend jaar. De band brak door na een optreden op Rockin' Kolonia (een soort pre-party op zondag toen Pinkpop alleen nog maar op Pinkstermaandag werd gehouden) in 1995 en is daarmee onlosmakelijk verbonden aan het festival. Maar bij het vorige jubileum werd de band ook al niet gevraagd.

'In 2009 bestond Pinkpop 40 jaar en de Heideroosjes 20 jaar. Ik heb onze boeker toen het leven zuur gemaakt, dat-ie moest zorgen dat wij daar speelden. Dat is toen om welke reden dan ook niet gelukt en daar ben ik heel gefrustreerd over geweest', aldus Marco Roelofs.

Verder praat hij openhartig over concessies die hij heeft moeten doen met de punkband en zijn drang om live te spelen.

Pop in Limburg (Stichting Popmuziek Limburg) is de provinciale popkoepel van de provincie Limburg. In samenwerking met muzikanten, muziekcollectieven, jongerencentra, poppodia, festivals, opleidingen, lokale en regionale overheden en iedereen met een hart voor popmuziek streven we naar een bloeiend ecosysteem voor popmuziek in onze provincie.

Tim Op het Broek is radiomaker voor onder andere L1. In de loop der jaren heeft hij de meest uiteenlopende programma gemaakt en bedacht.

Terug naar podcast