Op zondag 10 mei is regisseur Sybrand van der Werf is te gast bij Emil Szarkowicz.

Sybrand van der Werf volgde na zijn studie Kunstmatige Intelligentie de opleiding tot regisseur aan de Toneelacademie Maastricht.

Bij Opera Zuid maakte hij zijn operadebuut met de succesvolle productie Tsaar Saltan (2009) en later regisseerde hij bij hetzelfde gezelschap Le Nozze di Figaro (2010), la Cenerentola (2015) en Werther (2017).

Van der Werf ensceneerde bij BarokOpera Amsterdam, hij werkte bij Opera Trionfo, het Nationaltheater Mannheim en bij de Dutch National Opera Academy.

Bij diverse andere binnen- en buitenlandse gezelschappen regisseerde Sybrand van der Werf onder meer Lakmé (Delibes, 2012), Mozart en Salieri (Rimsky-Korsakov, 2014), La Bohème (Puccini, 2017) een bijzondere geënsceneerde versie van Messiah (Händel, Heiligdomsvaart 2018) en L'Elisir d'Amore (Donizetti, 2019).

Naast opera maakt Van der Werf ook jeugd- en figurentheater, waarmee hij onder meer in Iran, Indonesië en Noorwegen kwam.

Ook is Van der Werf een frequente gast bij orkesten, waar hij diverse producties begeleidt en regisseert. Sybrand van der Werf was als gastdocent verbonden aan de Toneelacademie Maastricht en het Conservatorium Maastricht en is sinds 2018 artistiek leider van Opera Compact.

Terug naar podcast