Op zondag 3 mei is dirigent Armand Wolfs is te gast bij Emil Szarkowicz.

Armand Wolfs is geboren in 1985 te Brunssum en woonachtig in Schinnen.

Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met de blaasmuziek via zijn vader Leon Wolfs, die zelf actief was als dirigent binnen de Limburgse blaasmuziek.

Op 11-jarige leeftijd meldde Armand zich aan bij Harmonie Orkest Concordia Treebeek Brunssum om daar te beginnen op trompet.

Vanaf 2005 is Armand met name actief geweest als dirigent van diverse jeugdorkesten. in de regio, zoals de jeugdfanfare van Koninklijke fanfare St. Caecilia Puth, Jeugdorkest St. Joseph Sittard en Jeugdorkest Stad Brunssum.

Van 2008 tot 2010 volgde Armand de opleiding tot assistent dirigent bij Kreato in Thorn en volgde hij directielessen bij Steven Walker. Vanaf 2011 volgde hij de opleiding HaFaBra directie bij Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Deze studie sloot hij succesvol af tijdens zijn eindexamenconcert, dat werd begeleid door de Koninklijke Fanfare St. Caecilia Puth en werd beloond met een negen als eindcijfer.

In de periode 2012 t/m 2016 is Armand dirigent geweest van de Koninklijke Fanfare St. Joseph Heerlerheide en van 2014 t/m 2016 dirigent van Fanfare St. Lambertus Schinveld.

Per januari 2016 is Armand benoemd tot dirigent bij Harmonie Orkest Concordia Treebeek Brunssum en sinds september 2019 bij Société St. Martin Fanfare de Stein.

Naast zijn muzikale activiteiten is Armand in het dagelijks leven werkzaam bij DSM in Heerlen als investment Manager voor de pensioenfondsen van DSM en SABIC in Nederla

Terug naar podcast