Lijsttrekkersdebat zondag 10 maart
In het L1-radioprogramma De Stemming vindt komende zondag 10 maart het eerste van twee lijsttrekkersdebatten plaats in verband met de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. Die dag kan Limburg naar de stembus voor het kiezen van 47 Statenleden.

Aan de discussie nemen deel: Pepijn Baneke (GroenLinks), Eric Geurts (PvdA), Karin Straus (VVD) en Hans Teunissen (D66). Dit viertal zal met elkaar discussiëren over tal van provinciale onderwerpen zoals het klimaatbeleid, uitbreiding Maastricht Aachen Airport, werkgelegenheid en het toerisme.

Debat op 10 maart over waterschapsverkiezingen
Tegelijk met Provinciale Staten worden de waterschapsverkiezingen gehouden. Iedere stemgerechtigde kan een stem uitbrengen op een kandidaat voor het algemeen bestuur van het Waterschap Limburg.

In De Stemming van 10 maart gaan vanaf 12 uur drie kandidaten in debat: Jeroen Achten (VVD), Weike Medendorp (Water Natuurlijk) en Josette van Wersch (Waterbelang Heuvelland).

Verder in De Stemming van 10 maart
Het panel - met statenlid Tirza Houben (PvdA), communicatie-adviseur Louk Hustinx, ex-raadslid Hajer Harzi (GroenLinks) - discussieert over de affaire-Ralf Krewinkel en andere actuele zaken. Een column van Jos van Wersch en live muziek van singer-songwriter Stijn Charpentier.

Lijsttrekkersdebat zondag 17 maart
Volgende week, op zondag de 17e, is het de beurt aan de lijsttrekkers van de drie partijen die de vorige keer de beste score in Limburg behaalden: Marc van Caldenberg (SP), Robert Housmans (PVV) en Ger Koopmans (CDA).

Welkom!
De uitzendingen van De Stemming komen vanuit café Forum, St. Pieterstraat 4 in Maastricht. Aanvang: 11 uur. De toegang is gratis.

De presentatie is in handen van Frank Ruber en Fons Geraets.

Terug naar podcast