Hoe is het gesteld met de lichtvervuiling in Limburg? Moet de arbeidsmarkt op schop? Dat en meer bespreken we in deze podcast.

Een terugblik op de Nacht van de Nacht. Hoe is het gesteld met de lichtvervuiling in onze provincie? Gesprek met Pim Brueren van de Natuur- en Milieufederatie Limburg en Ernst Roelofs van de astronomievereniging Galileo.

Laurence Bollen schreef het boek Maisha Safari, het schrijnende levensverhaal van de Oegandese vluchteling Mugisha. Hij vluchtte als kindsoldaat naar Europa, viel in handen van mensenhandelaren en werd gedwongen tot prostitutie.

Onze wetenschaps-analist Ron Heeren over hoe moderne technieken kunnen helpen bij het restaureren van schilderijen.

Deel II van de serie over werk. Werkgevers schreeuwen om personeel terwijl veel mensen aan de kant staan. Hoe kan die mismatch worden aangepakt? Daarover Tof Thissen (directeur UWV Werkbedrijf) en Giel Braun (voorzitter Limburgse Werkgeversvereniging).

Het panel – Gabrielle Heine, Louk Hustinx, Joost Reinaerts – discussieert over het ABP dat stopt met fossiele beleggingen, de klimaattop in Glasgow, de corona-aanpak van het kabinet en andere actuele zaken.

Een column van comédienne en kastelein Resi Coumans.

Presentatie: Fons Geraets & Frank Ruber.

Terug naar podcast