In deze podcast onder meer heksenjacht op politici, Ongehoord Nederland en deel 1 van een ‘biografisch portret’ van onze koningin

Is er sprake van een heksenjacht op politici? Is een bepaalde mate van hypocrisie onontbeerlijk? Is een andere kijk op het politieke bedrijf noodzakelijk? Gesprek met politiek-filosoof Sjaak Koenis en voormalig CDA-kandidaat Gabriëlle Heine.

Marcia Luyten schreef Máxima Zorreguieta – Moederland, het eerste deel van een tweedelig ‘biografisch portret’ van onze koningin.

Repressie, troepenbewegingen en politieke moorden zijn in Rusland aan de orde van de dag. Moet de wereldgemeenschap ingrijpen? Daarover slavist en Rusland-deskundige Sjeng Scheijen.

Onze media-analist Marc Josten over het advies van de Raad voor Cultuur om aspirant-omroep Ongehoord Nederland toe te laten tot het publieke bestel.

Het panel – met de ex-Kamerleden Monique Quint (PvdA), Karel Leunissen (CDA) en Jan de Wit (SP) – discussieert over het ‘notulen’-Kamer, de oplopende besmettingen in Limburg en andere actuele zaken.

Een column van Jos van Wersch.

Presentatie: Fons Geraets en Frank Ruber.

Terug naar podcast