Podcasts

Donkerslag

De bijna blinde conservatoriumstudente Noor raakt ervan overtuigd dat haar plotseling verdwenen vriend Kai in gevaar is. In haar reis om hem te vinden, komt ze erachter dat schijn bedriegt.

De Stemming van L1 Radio

Interview- en discussieprogramma over politiek, cultuur en samenleving. Presentatie: Fons Geraets en Frank Ruber. De Stemming is iedere zondag live, tussen 11:00 en 13:00 uur.

Sofasessies

L1-programmamakers Ruud Kleinen en Rian Moonen gaan langs bij Limburgers met een goed verhaal. De gast neemt plaats op zijn of haar eigen bank en loopt leeg.

Blaaskracht

De zondagavond van L1 Radio begint met een goed gesprek met een gast uit de klassieke muziekwereld, gevolgd door L1-concertopnames.

L1 Recordings

Regelmatig is er op L1 Radio live muziek. L1 Recordings is de plek waar al die muziek wordt verzameld.

Erwin Musper Podcast

Erwin Musper (1948) werkte als opnametechnicus en producer met de groten der aarde, zoals David Bowie, Bon Jovi, Van Halen, The Scorpions, Mick Jagger, Chicago en Deff Leppard.

Poppodium Limburg

L1-programmamakers en muziekliefhebbers Rian Moonen en Henk Hover verrassen elkaar op muzikale wijze in de podcast 'Poppodium Limburg'.

Stemmingmakers

Stemmingmakers bevat een lang, diepgravend interview met een markante, belangwekkende dan wel spraakmakende Limburger. Een serie van radiomakers Fons Geraets en Frank Ruber,

L1 Sport Podcast

In de L1 Sport Podcast bespreekt Max van de Boorn met diverse gasten thema’s uit de Limburgse sport.

De Hond In De Podcast

L1-programmamaker Sjoerd Duijkaerts praat al wandelend met bekende Limburgers over hun hond.

L1 Radio Doc

De mooiste radiodocumentaires uit het L1-archief

Toesj

Toesj is de vastelaovespodcast van L11 Alaaf!

De Limburgse Taal

Hoe het nu eigenlijk staat met het gesproken Limburgse woord? Welke rol speelt De Limburgse Taal in bijvoorbeeld het onderwijs, bedrijfsleven, cultuur en politiek?

Pop in Limburg

Hoe hangt de rock 'n' roll vlag er bij? Rian Moonen zoekt het in samenwerking met Pop In Limburg uit!

Waar is Emil?

Reportages van Emil Szarkowicz over Limburgse cultuur en muziek

Van geluk spreken

​In de Heerlense volkswijk Eikenderveld vond in 2018 en 2019 het verhalenproject 'Van geluk spreken' plaats. Inwoners vertelden er aan radiomaker Els Huver over hun persoonlijke ervaring met geluk: over trots, vriendschap, mogen zijn wie je bent…