Plat-eweg - 17 nov 2018

Plat-eweg - 17 nov 2018

Voor de Plat-eweg aflevering van zaterdag 17 november heeft Henk Hover weer een boel Limburgse muziekgerelateerde onderwerpen verzameld:

Opnames Voedselbanklied 2018

De populaire Hunselse zangeres Marleen Rutten zingt het actielied voor L1 Samen voor de Voedselbank 2018. Tekstdichter Quirien van Haelen schreef de tekst en Bart Storcken componeerde de muziek. Joep Servais van Marlstone Music verzorgde de opname en de arrangementen. Maandagavond kwam een artiestenkoor bij elkaar voor het inzingen van het slotrefrein in de Marlstonestudio’s in Ulestraten.

Het liedje met de titel ‘#deildiengelök’ (=hashtag deil dien gelök) begint klein en eindigt in een groot slotakkoord met een groot artiestenkoor. In dat koor : Imke Heitzer, Eric Jaspers, Lex Nelissen, Roger Villevoye, Ellen Bliek, Peter Ummels, Katja Henz, Roy Selder, Patrick Roger, Marleen Mols, Ronald en Carien, Thei en Marij, Ziesjoem en Wendy Kokkelkoren.

In Plat-eweg hoor je een langere radioreportage over de opnames van afgelopen maandag.

|

Nieuwe single Jack Vinders

De Kerkraadse zanger Jack Vinders is bezig met de opnames voor zijn negende studioalbum. Als een soort van vroege sinterklaas- of kerstsurprise brengt hij deze week alvast een single uit.

Het nummer 'De rest va die leëve'is een bewerking van een lied van Udo Jürgens. Vinders, groot Udo Jürgens-fan, maakte zelf een tekstbewerking in het Kerkraads.

Je hoort het lied de rest van de week dagelijks in Plat-eweg als Plat-du-Jour.


Fer Kousen heeft 't Lèste Waord

Fer kousen is deze week weer aan de beurt voor de wekelijkse column 't Lèste waord.

De Sjpassminister valt het op dat met het vallen van de bladeren en de eerste voorzichtige herfstbuien het ook gaar 'stormen'in de hoofden van de mensen. Rust is geboden.

|

Terugluisteren

|
|
|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's