Plat-eweg - 16 mrt 2019

Plat-eweg - 16 mrt 2019

Boekpresentatie Icoon over Christiaan Hesen

Jan Philipsen, in de volksmond Jan Flipsen of Flipsen genoemd was jarenlang bassist van Rowwen Hèze. Op zijn 50ste verjaardag besloot hij de basgitaar aan de wilgen te hangen en het bandleven vaarwel te zeggen om zich te storten op het schrijven van een boek, een langgekoesterde wens, een boek over het leven van Christiaan Hesen, in de volksmond Rowwen Hèze genoemd. Vorige week vrijdag werd het boek gepresenteerd in Horst. Henk Hover was erbij en sprak met de schrijver van het boek, maar ook met de leden van de band Rowwen Hèze.

Info: www.janphilipsen.nl

Bekijk hier de clip van het lied 'Woarheid op de loep'

|

Nieuwe Baroesjko - Snezka

De Sittardse band Baroesjko staat aan de vooravond van een theatertour langs Limburgse theatertjes én komt met een nieuw album ‘Snezka’ (alles is een soort van iets). Het conceptuele album ontsproot geheel aan de fantasie van Baroesjko-frontman Mark Courage.

Hij komt langs in Plat-eweg om er alles over te vertellen en om een paar stukken van de plaat te laten horen.

Zaterdag 16 maart houdt de band Snezka ten doop in het Sittardse Pitboeltheater. Die voorstelling is uitverkocht. Verder nog te zien op 23 maart in Het Pesthuis in Maastricht en 30 maart bij Theaterboerderij Boeket in Nederweert.

Wil je het interview dat Henk Hover had met Mark Courage terugluisteren, kies dan helemaal onderaan dit artikel voor het tweede uur van Plat-eweg.

Meer info: www.baroesjko.nl


Plat-Du-Jour: Joep's Kapel - Wiet Gezoch

Joep van Wegberg uit Horst bracht vorige maand zijn tweede Limburgstalige album uit. De zanger-gitarist brengt met ‘LOS’ een plaat uit met 10 persoonlijke liedjes en één cover.

Als eerste single verschijnt deze week het nummer ‘Wiet Gezoch’. Deze week in Plat-eweg te horen als Plat-du-jour.

|

‘t Lèste waord: Dwayne Horbag - Tot volgend jaor

Naast student en columnist is Dwayne Horbag natuurlijk ook zanger. Met zijn zangduo Sjpringlaevend stond hij op menig vastelaovespodium de afgelopen maanden. In zijn column blikt hij zo halverwege halfvasten nog even terug op de vastelaovesdaag.

|

Terugluisteren zaterdag 16 maart 2019

|
|
|

Plat-eweg

Elke zaterdag drie uur lang van 13:00 tot 16:00 uur. Van maandag tot en met woensdag tussen 19:00 en 20:00 uur telkens een uur herhaling. Op donderdag en vrijdag zijn er weer verse uitzendingen vol Limburgstalige muziek.

24/7 op L1.nl/PlatEweg of plateweg.nl.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's